Hem NYHETER Populär Hälsocentral i Sandviken fyller 10 år

Populär Hälsocentral i Sandviken fyller 10 år

Publicerat av: Redaktionen

Tisdag den 1 september 2020 fyller Sandvikens enda privata hälsocentral 10 år.

Populär Hälsocentral i Sandviken fyller 10 år 2

Statistik från Nationell Patientenkät. Undersökningen är genomförd av undersökningsföretaget Institutet för kvalitetsindikatorer, på uppdrag av samtliga regioner och landsting, under samordning av Sveriges Kommuner och Regioner (SKR). https://skr.se

Idag, tio år efter starten tar Falck Hälsopartner Hälsocentral hand om en tredjedel av sandvikenbornas hälsa. Totalt har över 160 000 besök gjorts genom åren på hälsocentralen som får högst betyg av Sandvikens invånare när de svarar på frågor om sin upplevelse av primärvården. Media är välkomna att närvara när personalen firar tioårsjubileet.

År 2010 fick Sandviken sin första privata Hälsocentral, då under namnet Manpower Hälsopartner Hälsocentral. År 2015 tog Falck över hälsocentralen och den går sedan dess under namnet Falck Hälsopartner Hälsocentral. Idag sker omkring 2 000 besök i månaden på hälsocentralen och ca 30 % av Sandvikens invånare är listade på hälsocentralen.

Falck Hälsopartner Hälsocentral fick högst betyg i Sandviken i den nationella patientenkäten inom primärvården som genomfördes under slutet av 2019, och får högre betyg i alla kategorier än genomsnittet för såväl Gävleborg som för Sverige. (Se bifogad bild.)

Tisdag den 1 september fyller Falck Hälsopartner Hälsocentral 10 år. Hela personalen på hälsocentralen kommer samlas för att fira kl 12.00. På grund av coronakrisen hålls ingen utåtriktad födelsedagsaktivitet, media är välkomna att närvara när personalen firar 10-årsjubileet kl 12.00. På plats finns både medarbetare som var med när hälsocentralen startade, dagens personal, verksamhetschef och Carina Reidler, VD för Falck Healthcare Sverige.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>