Posifon lanserar den intelligenta och portabla medicindosetten MiniTell på svenska marknaden
Hem NYHETERIT-LÖSNING Posifon lanserar den intelligenta och portabla medicindosetten MiniTell på svenska marknaden

Posifon lanserar den intelligenta och portabla medicindosetten MiniTell på svenska marknaden

Publicerat av: Redaktionen

Posifon AB, som är marknadsledande i Sverige på intelligenta medicinpåminnare samt GPS-baserade trygghetslarm, lanserar nu även den lilla, intelligenta och portabla medicindosetten MiniTell.

Man är sedan tidigare leverantör av medicinpåminnaren Careousel som sedan länge varit det självklara valet bland såväl landsting som användare. Nu kommer även MiniTell, en mindre och smidigare variant som ger användaren ökad frihet samtidigt som den minskar risken för felmedicinering.  96ed8ccb1bc7ce6e_400x400ar

MiniTell har redan gjort succé i England. Efter att ha testats av två landsting och en kommun med positiva resultat kommer Posifon AB nu att ta in produkten i sitt sortiment.
– MiniTell passar perfekt med Posifons ambitioner och med vårt övriga produktsortiment. Den stora styrkan är att den underlättar för människor att vara mer mobila, de blir mer fria att röra sig utanför hemmet och samtidigt ha kontroll över sin medicinering. Den fungerar fint som ett komplement till medicindosetten Careousel, eller för sig själv, beroende på användarens behov, säger Niklas Granung, på Posifon.

MiniTell är stor som en hockeypuck och har fem medicinfack som kan fyllas på. Den räcker därför till fem medicintillfällen innan den behöver fyllas på igen. Det lilla formatet gör att den är får plats i en ficka och är därför enkel att ta med sig om man ska iväg, exempelvis på en resa. Den larmar med ljud eller vibrationer, eller båda. När det är dags att ta medicinen öppnar användaren enkelt medicinfacket genom att vrida fram rätt fack. Om alarmet stängs av utan att medicinfacket öppnas så har dosetten en snoozefunktion som påminner användaren igen fem minuter senare. Allt detta skapar förutsättningar för att medicinen tas i rätt dos och vid rätt tillfälle.

MiniTell är även CE-märkt enligt det medicintekniska direktivet. Rapporter från både Sverige och England visar att så mycket som 50 procent inte följer den medicineringsplan som lagts upp. Utebliven medicinering innebär stora kostnader för samhället där konsekvenserna ofta leder till akuta sjukvårdsinsatser och sjukhusvistelser. McKinsey & Company presenterade nyligen rapporten ”Värdet av digital teknik i den svenska vården” där de hävdade att besparingspotentialen i Sverige för medicinuppföljning är 3 miljarder per år.
– Detta är ett stort problem både ur ekonomiskt- och hälsoperspektiv. Här kan intelligenta medicindosetter göra stor nytta, säger Niklas Granung.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>