Ny ordförande i Conscriptor vill digitalisera administrationen i vården
Hem NYHETERIT-LÖSNING Ny ordförande i Conscriptor vill digitalisera administrationen i vården

Ny ordförande i Conscriptor vill digitalisera administrationen i vården

Publicerat av: Redaktionen

Conscriptor AB, som leder utvecklingen mot en effektivare och mer digitaliserad svensk vårdadministration, utsåg på måndagen Tim Hansen till ny styrelseordförande, på den ordinarie bolagsstämman.

Tim Hansen efterträder därmed Kent Eliasson som lämnar bolaget efter 5 år.

– Jag har följt bolaget på nära håll under några år och när frågan kom från huvudägaren att leda bolaget och säkerställa strategin kring digitalisering tvekade jag inte. Jag har dessutom valt att investera i Conscriptor. Jag tror mycket på VDn och det team som dagligen jobbar med att göra skillnad i vårdens administration, säger Conscriptors nyvalde ordförande.cvwwfdbihukr33o1xwjx

Tim Hansen sitter i styrelsen för Industrifonden sedan i höstas, och har flera framgångsrika år i ledande befattning, bland annat hos Sonetel AB, Qlicktech AB, Visionsutveckling AB och ReadSoft AB, och ligger bakom produktionen och lanseringen av flera världsledande produkter.

– Vården står inför stora utmaningar där hela Vårdsverige måste öka sin produktivitet. Vården behöver bli mer digital och detta omfattar även dess administration. Conscriptor har en helt unik lösning på problemet, som jag inte sett tidigare. Jag har erfarenhet av att driva en digitalisering inom andra branscher och vill dela med mig av mina erfarenheter kring detta till Conscriptor, säger Hansen.

-Vi skall som bolag fortsätta vår höga leveranskvalitet och låta det genomsyra allt vi gör. Uppdraget för mig är att tillsammans med styrelsen och ledningen, göra att bolaget når en kvalitetsnivå som motsvarar kraven för en notering, avslutar Tim Hansen.

Henric Carlsson, grundare och majoritetsägare av Conscriptor, fortsätter som vd.

-Med Tim som styrelsens ordförande får vi den motor och erfarenhet som behövs för att kunna lyfta bolaget till nästa nivå. Tims bakgrund är imponerande och kommer betyda väldigt mycket för hur väl vi kommer att lyckas nå målen, med en kvalitetsnivå som motsvarar kraven för en notering, säger Henric Carlsson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>