Praktikertjänst satsar på digitalisering och inrättar enhet för e-hälsa
Hem HÄLSA Praktikertjänst satsar på digitalisering och inrättar enhet för e-hälsa

Praktikertjänst satsar på digitalisering och inrättar enhet för e-hälsa

Publicerat av: Redaktionen

Vårdkooperativet Praktikertjänst satsar på digitala lösningar och inrättar en enhet med tre personer som ska fokusera på e-hälsa.

IT-halsa.se

Karl Bergman, chef för programkontoret för e-hälsa på Praktikertjänst

Men redan idag arbetar Praktikertjänst med ett antal digitala projekt som ökar tillgängligheten för patienter och skapar en effektivare vård.

Under perioden fram till 2020 väntas den digitala revolutionen på allvar nå svensk sjukvårds- och tandvårdssektor. För att svara upp mot en ny och snabbt föränderlig verklighet behöver Praktikertjänst utveckla verksamheten så att den passar dagens alltmer digitaliserade värld.

– Digitaliseringen påverkar hela samhället och Praktikertjänst måste vara en naturlig del av den utvecklingen. Ökad informationstillgänglighet och hälsomedvetenhet gör att en stor del av utvecklingen drivs ur ett konsumentperspektiv. Dessutom ökar användningen av smarta mobiler och internet används i allt lägre åldrar, säger Johan Fredriksson, vd Praktikertjänst.

Globalisering och förändrade patientbeteenden ställer nya och högre krav på snabbhet och öppenhet. Samtidigt bidrar det till ökad effektivitet, mer delaktighet och bättre data och underlag för att analysera patientmönster och beteenden, vilket kan skapa högre vårdkvalitet och bättre service.

Inom koncernen drivs redan idag flera digitaliseringsprojekt inom både tandvård och hälso- och sjukvård, däribland digitala tandavtryck genom scanning, ett läsplatteverktyg inom Avancerad Sjukvård I Hemmet och ett digitalt formulär som fylls i vid besök på vårdcentralen. Andra projekt fokuserar på lösningar för tidsbokning och betalning.

– Satsningar på e-hälsa och digitalisering krävs för att Praktikertjänst ska vara ett fortsatt konkurrenskraftigt vårdföretag. Vi tar nu krafttag för att ytterligare öka tillgängligheten och delaktigheten i vården och förbättra samordningen och effektiviteten i våra verksamheter, säger Karl Bergman, nytillträdd chef för programkontoret för e-hälsa på Praktikertjänst.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>