Cleantech Invest portföljbolag ResQ Club lanserar i Hamburg, Berlin, München och Kuala Lumpur
Hem LIVSSTIL Cleantech Invest portföljbolag ResQ Club lanserar i Hamburg, Berlin, München och Kuala Lumpur

Cleantech Invest portföljbolag ResQ Club lanserar i Hamburg, Berlin, München och Kuala Lumpur

Publicerat av: Redaktionen

Cleantech Invest portföljbolag, matträddningsappen ResQ Club, i vilket Cleantech Invest äger 8.7%, lanseras idag i Tyskland, med start I Berlin, Hamburg och Munchen.

Tidigare i veckan påbörjade bolaget sin verksamhet i Asien med start i Malaysia där över 30 restauranger nu levererar via plattformen i Kuala Lumpur och Klang Valley. IT-Hälsa.se

ResQ Clubs app ger kunderna möjlighet att köpa överskottsmat direkt från restauranger. Genom tjänsten får man tillgång till färdiga take-away-måltider med 40-70% rabatt. Sedan ResQ Club lanserats i Januari, har användarna räddat mer än 90 000 matportioner från över 200 restauranger, cafeer och hotell. Med de här nya lanseringarna, finns ResQ Club nu I fem europeiska länder, och mer än 20 nya restauranger tilkommer  varje vecka.

Tyskland är Europas mest välbefolkade land och de städer som nu valts för lansering är Tysklands tre största städer. I Malaysia, slängs över 15,000 ton mat varje dag. Om 3,000 ton hade räddats skulle detta ge mat till 2,000,000 människor.

Tuure Parkkinen, VD och en av grundarna till ResQ Club: ”bara 9.5 månader efter vår allra första lansering I Helsingfors, har vi redan räddat 90,000 portioner och har 60,000 registrerade användare, men ännu viktigare är att vi har lärt oss mycket från våra partners och aktiva ResQ Club användare. Med hjälp av dem har vår tjänst utvecklats, så att den nu både är mer flexibel i användandet och fungerar med flera betalningsmetoder.”

Tuure, fortsätter: “Vi är nu redo att expandera till större marknader. Tyskland är speciellt intressant  för vår tjänst då matkulturen är väldigt lik med manga olika typer av restauranger som får ett tydligt mervärde av vår tjänst. Vi är också väldigt nyfikna på att se hur vår tjänst kommer tas emot i Malaysia, där både kultur och struktur vad gäller leveranser av färdigmat skiljer sig avsevärt från de regioner vi expanderat till i Europa.”

Alexander Lidgren, VD Cleantech Invest och styrelseledamot ResQ Club: “Eftersom jag just nu driver vårt pop-up-kontor i Berlin är detta extra spännande för mig. Det finns närmare 5000 restauranger bara i Berlin och det är en av de mest miljömedvetna och matglada städerna i Europa. Jag har berättat för alla om ResQ sedan jag kom hit och nu kan jag äntligen visa dem hur det fungerar och smakar!”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>