Prevas erbjuder ”Medical Templates”
Hem NYHETER Prevas erbjuder ”Medical Templates”

Prevas erbjuder ”Medical Templates”

Publicerat av: Redaktionen

Prevas underlättar för Life Science företag att få nya medicinska produkter godkända för marknaden genom att lansera ett paket med produktutvecklingsmallar.

Prevas erbjuder ”Medical Templates” 2Marknaden för medicintekniska produkter går starkt framåt. Tekniskt nytänkande ger hela tiden nya möjligheter för bland annat snabbare diagnosticering, bättre behandlingsmöjligheter och mer exakta undersökningar. Självklart ställs det också höga krav på produkterna – det handlar ju om människoliv och exempelvis en liten bugg i programvaran eller ett batterifel kan få ödesdigra konsekvenser och kosta människor livet.

Det är ofta eldsjälar med driv och visioner som uppfinner livräddande teknik. De stöter dock på stora utmaningar när de börjar sätta sig in i hur mycket som krävs för att leva upp till myndighetskraven för medicinteknik. Prevas specialister inom Life Science har många års erfarenhet av utvecklings- och godkännandeprocessen av medicintekniska och in-vitro diagnostiska produkter. Prevas lanserar nu flera paket med mallar som ska underlätta utvecklingen och godkännandeprocessen inför lansering.

– Med våra mallar får kunden en testad och beprövad utgångspunkt, säger Robert Tönhardt, Manager Life Science hos Prevas. De är utformade för att kunna anpassas till kundens kvalitetssystem och inkluderar till exempel SW-dokumentationsmallar enligt IEC 62304-standarden, samt mallar för mekatronisk produktutveckling.

Prevas har redan flera kunder som haft nytta av mallarna. Företaget arbetar med många innovativa företag där detta initiativ kan göra skillnad, speciellt för start-up företag och mindre bolag.

Mallpaketen uppfyller kraven i följande standarder: ISO 13485, ISO 14971, IEC 62304, IEC 62366-1, IEC 60601-1 och IEC 61010-1 samt dokumentationskraven i IVDD/IVDR och MDD/MDR.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>