Prisbelönta personliga assistenter utbildar tusentals medarbetare inom vård och omsorg
Hem HÄLSA Prisbelönta personliga assistenter utbildar tusentals medarbetare inom vård och omsorg

Prisbelönta personliga assistenter utbildar tusentals medarbetare inom vård och omsorg

Publicerat av: Redaktionen

När Assistansboken.se lanserades 2011 var det inte många som trodde på konceptet.

För digitala tjänsteprodukter inom vård och omsorg ansågs helt enkelt inte vara på plats, speciellt inte med tanke på att en av målgrupperna för tjänsten var baspersonal som generellt sett historiskt sett varit en svag grupp när det kommer till IT. Det var först 2012 när bolaget fick pris för årets innovation, samt 2013 när Botkyrka kommun gjorde en direktupphandling av systemet som kunderna började strömma in. När vi sammanfattar 2016 kan vi konstatera att ytterligare produkter lanserats samt att bolaget nu även anordnar konferenser med fokus på ämnen inom vård och omsorg. Efter årsskiftet ansluter ytterligare 3 medarbetare för att skapa förutsättningar för fortsatt tillväxt.

Bolagets verksamhetschef Emanuel Nyberg konstaterar att den kraftfulla satsningen under 2016 har gett resultat

– När vi klev in i 2016 var målbilden solklar. Parallellt med en fortsatt produktutveckling av befintliga produkter hade vi även höga tillväxtmål för att skapa förutsättningar inför 2017 eller 2018 för en internationell expansion. Det har vi nu lyckats med. Vi har på kort tid gått från fem medarbetare till 12 och ser redan behovet av att rekrytera fler för att klara den långsiktiga målbilden. Det känns riktigt kul med tanke på var vi stod bara för 2-3 år sedan.

Enligt prognosen kommer över 8000 medarbetare inom vård och omsorg att under 2017 gå utbildningar via bolagets e-learningtjänst Kunskapsboken.se. Om man tittar statistiskt sett skulle det innebära över 36 000 avverkade utbildningar, förmodligen fler då bolaget hittills bara har tittat på statistik över vad som händer de 3 första månaderna när t.ex en ny kommun kommer in och börjar använda tjänsten. Nyckeln till den höga nyttjandegraden av tjänsten är flera, men en viktig faktor är självklart Kunskapsbokens handplockade utbildare.

– Vi har lyckats attrahera otroligt duktiga utbildare. Jag tror det ligger mycket i vårt genuina intresse av att bidra till att branschen utvecklas, speciellt inom vårt verksamhetsfält vilket är det digitala. När vi startade Kunskapsboken hade jag aldrig vågat drömma om t.ex Sarah Wägnert skulle vilja medverka i vår Lex Sarah-utbildning, men det är bara att nypa sig i armen och köra på. Det finns mycket kvar som vi vill göra.

Just nu erbjuder Kunskapsboken.se chefer inom vård och omsorg att testa utbildningarna kostnadsfritt. Anmäl intresse på på hemsidan Kunskapsboken.se

I utbildningskatalogen finns bland annat följande webbutbildningar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>