RayStation ersätter det nuvarande dosplaneringssystemet på Leeds Cancer Centre
Hem NYHETERCANCERVÅRD RayStation ersätter det nuvarande dosplaneringssystemet på Leeds Cancer Centre

RayStation ersätter det nuvarande dosplaneringssystemet på Leeds Cancer Centre

Publicerat av: Redaktionen

RayStation stärker sin position på den brittiska marknaden när cancercentret LCC i Leeds lägger en större order på RayStation.

RayStation ersätter det nuvarande dosplaneringssystemet på Leeds Cancer Centre 2RayStation kommer att vara centrets enda dosplaneringssystem och ersätter därmed existerande system.

LCC tillhör universitetssjukhuset Leeds Teaching Hospitals NHS Trust (LTHT) och är ett av Storbritanniens största cancercenter. Här behandlas patienter från West & North Yorkshire, med 2,8 miljoner invånare. Kliniken har funnits i tio år och genomgår nu ett program för att förnya och uppdatera all utrustning för bildåtergivning och behandling.

RayStation fick höga poäng i en urvalsprocess där centret jämförde olika system, och särskilt kapaciteten för dose tracking och adaptiv planering stack ut som viktiga funktioner.

Därmed föll valet på RayStation. LCC kommer främst behandla patienter med VMAT, men även 3D CRT och IMRT har inkluderats i ordern. Centret kommer också att använda elektronplanering, AutoBreast, flermålsoptimering (MCO), RayStations virtuella simulering samt RayStation Doctor.

John Lilley, chef för extern strålningsfysik vid Leeds Cancer Centre, säger: ”Det är tydligt att RayStation kan utveckla vårt arbetssätt. Det är ett enormt projekt att byta planeringssystem, men efter att ha sett hur intuitiv programvaran är och efter att ha pratat med andra användare är jag säker på att övergången blir smidig. De funktioner som finns tillgängliga i standardversionen av RayStation är imponerande och vi är övertygade att de kommer ge oss stora fördelar när vi planerar våra patienter. De förbättrade funktionerna och den ökade effektiviteten som RayStation kommer att ge oss medför stora fördelar för de patienter som behandlas vid LCC. Vi ser verkligen fram emot samarbetet med RaySearch.”

Johan Löf, VD på RaySearch, säger: ”Vi påminner ständigt oss själva om att det inte räcker att RayStation bara är lite bättre än jämförbara system. Den apparat det innebär att byta från ett system till ett annat eller att överge den upplevda enkelheten i att köpa allt från samma säljare, innebär att RayStation måste erbjuda stora fördelar, inom ett brett spektrum av funktioner. Med detta i åtanke är vi glada över att kunna expandera ytterligare i Storbritannien med den här ordern från LCC. RayStation har än en gång bevisat att det är det främsta dosplaneringssystemet, och vi ser fram emot att samarbeta med ännu en av de främsta brittiska institutionerna.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>