Almi Invest investerar i healthtech-bolaget Learning to Sleep

Almi Invest har investerat 1,5 miljoner kronor i Learning to Sleep, som utvecklat ett digitalt, KBT-baserat verktyg för att hjälpa personer med sömnproblem.

I emissionen på totalt 3,3 miljoner kronor deltar även Alltrum, Proos Consulting och Malte Rohlin. Kapitalet kommer att användas till att fortsätta bolagets expansion, både i Sverige och internationellt.

Learning to Sleep har utvecklat det kliniskt validerade digitala behandlingsprogrammet Sov Bättre, som behandlar personer med ihållande sömnproblem. Med Sov Bättre får patienten en individanpassad, 5 veckor lång behandling baserad på KBT, kognitiv beteendeterapi och en personlig sömncoach.

-Varje år söker över en halv miljon individer, bara i Sverige, vård för sömnproblem. Samtidigt är väntetiderna för att få hjälp med terapi ofta långa och kostnaden för samhället hög. Med Learning to Sleeps evidensbaserade digitala verktyg kan fler personer få hjälp snabbare, till lägre kostnad, säger Per Antonsson, Investment Manager på Almi Invest.

Eftersom verktyget är digitalt kan patienter få påminnelser om att de ska utföra sina uppgifter, vilket ger högre följsamhet än för andra, icke-digitala hjälpmedelsprogram. Hittills har Learning to Sleep behandlat över 1000 patiener i Sverige och 94 procent av dem har fått förbättrad sömn.

-Vi är mycket glada över att ha fått Almi Invest som investerare i bolaget, nu när vi är beredda att ta nästa steg i vår utveckling. Almi Invest tillför inte bara kapital utan även ett stort kontaktnät bland investerare och kompetens inom finansiering. Nu ser vi fram emot en spännande höst och att bidraga till en bättre hälsa i Sverige och de länder vi är på väg att expandera verksamheten till, säger Micael Gustafsson, VD på Learning på Sleep.

Kapitalet från investeringen kommer att användas till att fortsätta etableringen av produkten på den svenska marknaden, främst inom primärvården, och till att börja arbetet med internationell lansering.