Region Skåne vill ha invånarnas åsikt om var det nya sjukhuset i Lund ska ligga
Hem NYHETERFORSKNING Region Skåne vill ha invånarnas åsikt om var det nya sjukhuset i Lund ska placeras

Region Skåne vill ha invånarnas åsikt om var det nya sjukhuset i Lund ska placeras

Publicerat av: Redaktionen

Var ska det framtida universitetssjukhuset i Lund placeras?

Nu vill Region Skåne ha invånarnas åsikt och ger därför alla möjlighet att tycka till i en enkät på nätet.

– Detta är ett enormt viktigt beslut som får stor betydelse under lång tid framöver och det är många perspektiv som måste vägas in, säger Magnus Windblixt, fastighetsdirektör i Region Skåne.
Olika tänkbara placeringar

Region Skåne har genomfört en utredning om olika tänkbara placeringar för det framtida Skånes universitetssjukhus i Lund. Utredningen har gått på remiss till Lunds kommun, Malmö stad, Lunds universitet och Malmö universitet. Remissen har även skickats för kännedom till kranskommunerna.

Regionstyrelsen beslutade också att låta utredningen gå ut på en bred remissrunda. Det innebär att alla som är intresserade är välkomna att tycka till om placeringen av det nya sjukhuset via en medborgarenkät. Förutom möjlighet att lämna egna synpunkter fokuserar enkäten på viktning av de kriterier och faktorer som varit vägledande i utredningsarbetet.

Kan besvaras fram till 24 oktober

Enkäten går att besvara fram till och med den 24 oktober och skickas också till Skånepanelen, Region Skånes webbpanel.

Region Skåne vill ha invånarnas åsikt om var det nya sjukhuset i Lund ska ligga

– Skånes universitetssjukhus i Lund har ett stort uppdrag, dels att bedriva akutsjukvård och specialiserad vård för invånarna i Skåne men också nationella uppdrag för högspecialiserad vård. Och till det ska läggas all enormt viktig och framstående forskning som bidrar till att utveckla framtidens vård även i ett internationellt perspektiv, säger Magnus Windblixt.

Ska klara framtidens krav på vården

Befintliga byggnader på Skånes universitetssjukhus i Lund klarar inte dagens och framtidens krav för modern, robust och högteknologisk vård. Därför har Region Skåne genomfört en fördjupad utredning av tre alternativa placeringar för framtidens universitetssjukhus: befintligt sjukhusområde, nytt område på Brunnshög eller nytt område på Smörlyckan. Utredningen mynnar ut i alternativen Brunnshög och Smörlyckan eftersom det tredje alternativet inte har bedömts som aktuellt att gå vidare med.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>