Rekordutdelning för Diabetesfonden
Hem NYHETERFORSKNING Rekordutdelning för Diabetesfonden

Rekordutdelning för Diabetesfonden

Publicerat av: Redaktionen

Diabetesförbundets forskningsfond, Diabetesfonden, har fördelat forskningsanslagen för 2019.

Rekordutdelning för Diabetesfonden 227 miljoner kronor delas ut vilket är nytt rekord. 66 forskningsprojekt, kring alla typer av diabetes, får ta del av anslag på i medeltal drygt 400000 kronor. Anslagen delas ut till de forskningsprojekt som bedöms hålla den högsta vetenskapliga kvalitén.

− Det är fantastiskt glädjande att den positiva utvecklingen för fonden fortsätter och att vi nu kan stödja forskningen med ett rekordstort anslag. Det är resultatet av att 2018 var ett bra insamlingsår där testamenten och arv bidrog stort. Men även alla gåvor kring Diabetesgalan lyfte resultatet. Jag vill rikta ett stort tack till alla givare som bidrar till viktig forskning, säger Cajsa Lindberg, förbundsordförande samt styrelseordförande i Diabetesfonden.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>