SaaS-tjänsten som effektiviserar medicinframtagningen: Svensk startup välkomnar tre nya kunder
Hem HÄLSA SaaS-tjänsten som effektiviserar medicinframtagningen: Svensk startup välkomnar nu tre nya kunder

SaaS-tjänsten som effektiviserar medicinframtagningen: Svensk startup välkomnar nu tre nya kunder

Publicerat av: Redaktionen

Svenska VivoLogica minimerar forskares arbetstid lagd på journalhantering med hela 75 procent.

Nu står det klart att Adlego, Redoxis och TrulyLabs ansluter till tjänsten och tar in uppstickarens automatiserade journalföringssystem.

Samtidigt har bolaget kvalificerat sig till ett av världens fem bästa accelerationsprogram, UIC, för att möjliggöra sin expansion på ytterligare marknader.

Medtech startupen VivoLogica startades av cancerforskaren Sara Mangsbo och bolagsbyggarna Hidden Dreams år 2019. Den digitala journalhanteringstjänsten har sedan dess vuxit i hög takt och under årets första kvartal har VivoLogicas kundanskaffning accelererat med hela 70% jämfört med i fjol. Coronapandemin har medfört högre krav på en snabb och säker vaccinframtagning vilket har bidragit till att forskare ser flera fördelar med att digitalisera sin journalhantering och datainsamling, ett av leden i vaccin- och läkemedelsframtagning.

– VivoLogica  reformerar  viktiga  processer  inom  forskningsbranschen  och  genom kundanpassade lösningar kan vi påskynda forskningens framskridande ytterligare.  I  år har vi nått rekord i antalet förvärvade kunder där vi snittat på en ny  kund i månaden. Det blir tydligt att fler ser värdet av  vår smarta lösning  och de skräddarsydda lösningar vi levererar. Vi är otroligt stolta och glada över att nu officiellt välkomna tre nya kunder och de facto att vi är med i UIC som kommer spela en nyckelroll i vårt expansionsarbete, säger Kajsa Wiklund, partner och affärsutvecklare på VivoLogica.

VivoLogica adderar innovativa lösningar till sin tjänst löpande, nu senast har de lanserat en funktion som automatiskt avläser blodanalyser och loggar all relevant information, utan manuella inskrivningar och knapptryck.

SaaS-tjänsten som effektiviserar medicinframtagningen: Svensk startup välkomnar tre nya kunder

– Papper, penna och Excel är idag standard för många forskargrupper, inte bara i Sverige. Men när vi nu använder en automatisk journalgenerator kommer vi kunna använda vår tid till forskning i stället för manuell handpåläggning. Tjänsten hjälper oss med beräkningar av exempelvis injiceringsvolym, samtidigt som den genererar data som ska skickas till myndigheter och ut till våra kunder. Den digitaliseringsresa vi nu har påbörjat är definitivt framtiden för effektivare och säkrare forskning, säger Olivia Larsson, Chief Scientific Officer på Adlego.

Fyller styrelsen med branschtunga namn

VivoLogica har som målsättning att bli Europas största journalföringsplattform för prekliniska in vivo studier och öppnar i vår upp för en nyemission. Fram tills dess är planen att accelerera kundanskaffningen ytterligare och som ett steg i detta är tanken att förstärka bolaget styrelsen med tre namnkunniga personer inom den svenska life science branschen. Dessa är Sverre Bengtsson (grundare Viedoc), Helena Strigård (vd SwdenBIO) och Marie Gårdmark (vd RegSmart LifeScience). Som ytterligare en del i strategin för att nå sina expansionsmål deltar VivoLogica i Uppsala Innovation Centers affärsutvecklingsprogram. UIC är en av landets främsta företagsinkubatorer och acceleratorer och rankas som en av världens fem bästa företagsinkubatorer enligt UBI

Global. De kommer bidra med verktyg och stöttning från just den spetskompetens som krävs för att lansera företagets tjänst på en internationell marknad.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>