Pharmacolog introducerar nya innovationer på EAHP
Hem EVENT Pharmacolog introducerar nya innovationer på EAHP i Wien

Pharmacolog introducerar nya innovationer på EAHP i Wien

Publicerat av: Redaktionen

På det europeiska mötet för sjukhusapotekare EAHP i Wien, 23-25 mars, kommer Pharmacolog att introducera Pharmacolog Dashboard och visa nästa generations hårdvaruplattform.

På utställningen som genomförs i samband med EAHP i Wien den 23-25 mars kommer Pharmacolog att introducera Pharmacolog Dashboard, ett nytt och unikt webbaserat verktyg för analys och kontroll av genomförda kvalitetskontroller av iordningställda läkemedel.

Tillsammans med Pharmacologs produkter DrugLog®, PrepLog® och WasteLog®, innebär Pharmacolog Dashboard en helt ny möjlighet att få en samlad bild över genomförda läkemedelsberedningar och möjlighet att justera rutiner för att säkerställa maximal patientsäkerhet. Pharmacolog Dashboard erbjuder flera värdefulla verktyg, bl a för att skapa rapporter och statistik över genomförda mätningar, eller ge möjlighet för en senior apotekare att bistå en kollega i beredningsrummet vid en komplicerad beredning, utan att vara på plats i apoteket. Pharmacolog Dashboard beräknas kunna installeras hos kund under andra halvan av 2022.

Vidare kommer bolagets produkt PrepLog att visas installerat på Bolagets nya hårdvaruplattform. Pharmacolog har under en tid arbetat med att ta fram en ny hårdvaruplattform för att bl a underlätta för högre produktionsvolymer och säkerställa framtida försörjning av kritiska komponenter. PrepLog® kommer att levereras på den nya plattformen med start under andra halvan av 2022. Bolagets övriga produkter DrugLog® och WasteLog® kommer succesivt att migreras över på den nya plattformen.

Pharmacolog introducerar nya innovationer på EAHP

EAHP (European Association for Hospital Pharmacists) håller sin 26 kongress i Wien den 23–25 mars. EAHP är med när 4000 deltagare från 70 länder etablerad som den ledande utbildningskongressen för sjukhusapotekare i Europa.

Mats Högberg, VD Pharmacolog kommenterar: ”Pharmacolog Dashboard ger sjukhusapoteken helt nya möjligheter till effektivt kvalitetsarbete i en tid när medicineringen blir alltmer patientspecifik och därför kräver noggranna kvalitetskontroller för att säkerställa att läkemedelsberedningen blir korrekt. Att snabbt kunna bistå en kollega som befinner sig i renrummet utan att behöva vara fysiskt på plats är en funktion som våra nuvarande kunder efterfrågat.

Likaså möjligheten att snabbt få en överblick över ett stort antal utförda mätningar för att se vilka läkemedel som uppvisar koncentrationsvariationer i syfte att se över möjligheten att justera beredningsrutinerna för att minska avvikelserna. Vi är också mycket stolta över att kunna visa PrepLog på vår nya hårdvaruplattform som tagits fram för att underlätta produktion i större volymer. Plattformen har också fått en förändrad design för att ytterligare öka användarvänligheten och förbättra ergonomin.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>