Hem NYHETER SAP:s Vaccine Collaboration Hub ska rädda liv – samordnar hanteringen av vaccin, läkemedel och utrustning

SAP:s Vaccine Collaboration Hub ska rädda liv – samordnar hanteringen av vaccin, läkemedel och utrustning

Publicerat av: Redaktionen

SAP lanserar nu ett nytt centrum för vaccinationssamarbete – Vaccine Collaboration Hub (VCH).

SAP:s Vaccine Collaboration Hub ska rädda liv – samordnar hanteringen av vaccin, läkemedel och utrustning 2

SAP Vaccine Collaboration Hub

Det riktar sig till organisationer som vill optimera distributionen av vaccin och hjälper samtidigt regeringar och deras samarbetspartner inom industrin att samordna och distribuera program för massvaccinationer.

SAP:s VCH bygger på den prisbelönta mjukvarulösningen SAP Information Collaboration Hub for Life Sciences. Det omfattar hela processen från tillverkning och kontrollerad distribution till administrering och övervakning efter genomförd vaccinering.

– COVID-19 har satt läkemedelsindustrin under stor press och man har haft svårt att få sina leveransstrategier på plats. Genom att skapa en samlingsplats där man gemensamt kan hantera sina vaccinationsprocedurer och samla leverantörer inom olika branscher kan patienter få del av läkemedel och utrustning som räddar liv, säger Michael Townsend, branschanalytiker på IDC.

Alla företag som är en del av vaccinhanteringen kan använda mjukvarulösningen – från tillverkare, logistiktjänstleverantörer och läkemedelsföretag till grossister och apotek. SAP har använt sin djupa expertis inom branschen och ser VCH som en förlängning av sitt affärsnätverk inom läkemedelsförsörjning. Samarbetet mellan nätverkspartnerna ska vara enkelt och orderövervakningen sker hela vägen från vaccinleverantörer till utdelningsenheterna.

VCH är en del av SAP:s branschanpassade molnstrategi och utformat för att tillgodose specifika branschbehov med viktiga nätverksfunktioner och den teknik som krävs för att effektivt stödja storskaliga vaccinationsprogram och distribuera läkemedel. Syftet med VCH är också att skapa en bra grund för att hantera framtida nödsituationer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>