SciBase inleder samarbete med DermoScan för digital dermatoskopi och Nevisense
Hem NYHETERCANCERVÅRD SciBase inleder samarbete med DermoScan för digital dermatoskopi och Nevisense

SciBase inleder samarbete med DermoScan för digital dermatoskopi och Nevisense

Publicerat av: Redaktionen

SciBase har signerat ett avtal med tyska medicinteknikbolaget DermoScan, som innebär att man kommer att länka ihop Nevisense och dess mätvärde, för tidig upptäckt av malignt melanom, med DermoScans dermatoskopisystem DermoGenius Ultra.

DermoScans system används av flera hundra mottagningar både i Tyskland och flera andra SciBase inleder samarbete med DermoScan för digital dermatoskopi och Nevisense 2länder.

DermoScan är en av Tysklands främsta tillverkare av digitala dermatoskopisystem. Avtalet innebär att EIS-värdet från Nevisense, via en mjukvarulösning, kommer att integreras som en standard i DermoGenius Ultra. Det innebär att både patientdata och Nevisense mätvärden (EIS) kan delas mellan de två systemen. Lösningen underlättar såväl arbetsflödet som den diagnostiska processen för dermatologkliniker.

– Samarbetet med DermoScan är en möjlighet för SciBase av två skäl, det ger oss dels en möjlighet att nå ut mycket bredare och samtidigt  kan vi erbjuda en bättre och mer integrerad lösning  för klinikerna. Vi ser inklusionen av Nevisense som en parameter i DermoGenius-systemet som ett tydligt tecken på det växande intresset för Nevisense och vår metod. Vi tror att DermoScans stora nätverk kommer ha en positiv effekt på marknadspenetrationen för Nevisense, säger Simon Grant, vd för SciBase.

SciBase och Dermoscan kommer att genomföra gemensamma marknadsföringsaktiviteter av den integrerade lösningen. Genom DermoScans får SciBase möjligheten att nå nya målgrupper och Dermoscan kommer kunna erbjuda en unik integration med Nevisense.

– Vi är väldigt nöjda med att ha kommit överens om ett samarbete med SciBase. Nevisense bygger på en spännande ny metod som perfekt kompletterar vårt digitala DermoGenius Ultra-system. Genom att integrera våra produkter kommer vi att spara tid och förbättra patientflödet för våra kunder. Vi ser fram emot att tillsammans med SciBase få implementera gemensamma försäljnings- och marknadsaktiviteter framöver, säger Johann Tillmann, vd för DermoScan.

Nevisense är ett värdefullt komplement till den visuella bedömningen med dermatoskop och därmed är det en tydlig fördel att integrera Nevisense och EIS-värdet med DermoGenius Ultra. För klinikerna blir det enklare att få in Nevisense och EIS-mätningen i arbetsflödet vilket kan påverka effektiviteten i vården positivt. Integrationen gör det också möjligt att via DermoGenius koppla ihop Nevisense med nästan alla EHR-system (patientinformationssystem) i Tyskland.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>