Hem NYHETER SciBase tillkännager den första försäljningen inom den nya applikationen hudens barriär

SciBase tillkännager den första försäljningen inom den nya applikationen hudens barriär

Publicerat av: Redaktionen

SciBase meddelar idag om den första försäljningen och leveransen av SciBase produkter för utvärdering av hudens barriärfunktion.

SciBase tillkännager den första försäljningen inom den nya applikationen hudens barriär 3Den första leveransen är till ett prestigefyllt sjukhus i Japan för forskning inom hudens barriärfunktion på spädbarn.

Hudens barriärfunktion fyller en viktig funktion då den hindrar irriterande ämnen och allergener att komma in i kroppen samtidigt som den förhindrar vatten att dunsta ut.

När dessa lager inte fungerar eller skadas så kan barriärrelaterade problem ofta uppstå, där det vanligaste problemet är atopisk dermatit (AD) eller eksem. Det har visats, till exempel, att barn med en nedsatt eller “läckande” barriär i mycket högre grad kan komma att utveckla eksem, födoämnesallergier, allergisk rinosinusit och astma.

Läkare kallare den här utvecklingen av följdsjukdomar den atopiska eller allergiska marschen och nya studier visar att detta i hög grad är relaterat till barriären.

Utmaningen för läkare är att dagens metoder är otillförlitliga och inte kan användas för att bedöma hudens barriärfunktion i klinisk praxis. Det är här som SciBase teknologi Elektrisk Impedans Spektroskopi (EIS) kommer in i bilden. Nevisense kan använda EIS i en klinisk miljö vilket har potentialen att ge läkare snabb och noggrann information för att kunna bedöma hudens barriärfunktion och därmed kunna behandla patienter på ett bättre sätt.

“Publiceringen av den första artikeln i Allergy innebar en milstolpe för SciBase och nu har vi uppnått en andra milstolpe genom den första försäljningen av utrustning för att utvärdera hudens barriärfunktion. Intresset vi har sett, särskilt från forskare, har varit mycket uppmuntrande. Antalet möjliga applikationer är många och marknadspotentialen är stor – mycket större än för melanom. Vi tror att den här nya applikationen för att utvärdera hudens barriärfunktion kan innebära ett genombrott för SciBase som bolag och förväntar oss att ytterligare försäljningar följer”, säger Simon Grant, VD SciBase.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>