Sectra förvärvar nytt medicinskt IT-bolag
Hem NYHETER Sectra förvärvar nytt medicinskt IT-bolag

Sectra förvärvar nytt medicinskt IT-bolag

Publicerat av: Redaktionen

IT- och medicinteknikföretaget Sectra förvärvar det svenska bolaget RxEye AB som säljer molnbaserade IT-tjänster för effektiv och säker distansgranskning av medicinska bilder. Tjänsterna används bland annat av radiologi-, nuklearmedicin- och patologiavdelningar samt företag som säljer teleradiologitjänster.

RxEye har genom sin tjänst RxEye Cloud byggt upp ett nätverk för distansgranskning av radiologi- och patologibilder. Kunderna finns i Europa och över 2000 användare i Sverige, Norge och Frankrike är anslutna till nätverket. Totalt har bolaget idag sex medarbetare och omsatte cirka 7 Mkr verksamhetsåret 2015.sectra 2

– Att leverera tjänster till sjukvården via Internet är en leveransmodell som vi ser ökar i betydelse och distansgranskning av medicinska bilder är ett område som växer till följd av effektiveringsbehov och, i vissa fall, personalbrist inom sjukvården, säger Torbjörn Kronander, koncernchef och vd för Sectra. RxEye är ett mindre bolag med produkter som kompletterar vårt erbjudande av IT-tjänster som kan effektivisera kommunikation och resursanvändning inom sjukvården.

– Genom affären och därmed tillgången till Sectras nätverk av kunder och säljare kan tjänsten fortsätta utvecklas och bidra till att förenkla vardagen för radiologer och patologer, säger Lars Henriksson, Investment manager Industrifonden, en av de tidigare huvudägarna i RxEye.

Förvärvet görs av Sectras affärsområde Imaging IT Solutions där verksamheten kommer att införlivas. Det finansieras med Sectras egna medel och transaktionen omfattar en kontant köpeskilling och en villkorad tilläggsköpeskilling. Sectra tillträdde verksamheten den 30 december 2015. Förvärvet har ingen väsentlig inverkan på Sectrakoncernens omsättning och rörelseresultat, men ger en positiv skatteeffekt för koncernen under innevarande verksamhetsår.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>