Sectra ingår avtal med återförsäljare i Ryssland för digital patologi
Hem NYHETER Sectra ingår avtal med återförsäljare i Ryssland för digital patologi

Sectra ingår avtal med återförsäljare i Ryssland för digital patologi

Publicerat av: Redaktionen

Sectra har ingått distributionsavtal med ryska BioVitrum gällande Sectras lösning för lagring, granskning och delning av digitala patologibilder.

IT-lösningen bygger på samma tekniska plattform som Sectras lösning för hantering av radiologiska bilder, som sedan tidigare finns tillgänglig på den ryska marknaden via en annan återförsäljare. Den gemensamma plattformen möjliggör så kallad integrerad diagnostik, ett fördjupat samarbete mellan olika discipliner, såsom radiologi och patologi.Sectra ingår avtal med återförsäljare i Ryssland för digital patologi 2

BioVitrum är en rikstäckande distributör och tillverkare av medicinsk- och laboratorieutrustning i Ryssland och har cirka 250 kunder inom onkologi.

– Vårdgivare i Ryssland börjar digitalisera sina patologiavdelningar vilket gör marknaden intressant för oss. BioVitrums tidigare erfarenhet och nätverk inom patologi gör dem till en viktig affärspartner för oss. Genom att BioVitrum nu är en del av vårt nätverk av återförsäljare kan vårdgivare i Ryssland dra nytta av den integrerade diagnostik som våra lösningar möjliggör, säger Marie Ekström Trägårdh, vd för Sectra Imaging IT Solutions.

För den ryska marknaden har Sectra sedan tidigare ett distributionsavtal med McBrothers gällande Sectras IT-lösning för hantering av radiologiska bilder.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>