Sectra satsar på direktförsäljning på den franska marknaden
Hem NYHETER Sectra satsar på direktförsäljning på den franska marknaden

Sectra satsar på direktförsäljning på den franska marknaden

Publicerat av: Redaktionen

Sectra öppnar ett kontor för direktförsäljning i Frankrike.

Genom etableringen utvidgar Sectra försäljningen av medicinska IT-lösningar på den franska sjukvårdsmarknaden till att omfatta företagets samtliga medicinska produkter och tjänster.

torbjörn vd sectra

Torbjörn Kronander, koncernchef och vd Sectra AB

– Vi tror att tidpunkten är rätt för en mer offensiv strategi på den franska marknaden, säger Torbjörn Kronander, koncernchef och vd Sectra AB. Den franska regeringens direktiv att erbjuda effektivare vård genom regionala samarbeten inom sjukvården (GHT) ställer höga krav på konsolidering av sjukhusens IT-system. Sectra har lång erfarenhet från länder där liknande förändringar har skett, till exempel Storbritannien och Skandinavien, och där Sectra har levererat några av de största regionsövergripande medicinska IT-lösningarna för att underlätta samarbete och utbyte av information. Vi har därmed goda förutsättningar att hjälpa franska vårdgivare i den utmaning de nu står inför.

Sectra är aktiv på den franska marknaden via partners sedan 2006 och har redan ett stort antal installationer av IT-system för mammografi runt om i landet. Tidigare i  år förvärvade Sectra även RxEye AB, ett företag som säljer molnbaserade IT-tjänster för distansgranskning av medicinska bilder och har ett stort etablerat nätverk i Frankrike. Detta ger Sectra en solid grund för fortsatt expansion på den franska sjukvårdsmarknaden.

Vd för Sectra i Frankrike blir Audrey Boulinguez som kommer från Philips Medical Systems, där hon har varit Senior Market Manager International. Hon har även arbetat för Sectras partner i Frankrike mellan 2006 och 2013, där hon bland annat var regionchef under tre år.

– Audrey Boulinguez har en djup kunskap om den franska sjukvårdsmarknaden och ett starkt ledarskap som passar för att driva vår verksamhet i Frankrike, säger Torbjörn Kronander. Vi är mycket glada över att få henne i vårt team.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>