Reumatikerförbundet lanserar en app för ökat inflytande och delaktighet i vård och behandling
Hem Teknik Reumatikerförbundet lanserar en app för ökat inflytande och delaktighet i vård och behandling

Reumatikerförbundet lanserar en app för ökat inflytande och delaktighet i vård och behandling

Publicerat av: Redaktionen

Under hösten 2016 lanserar Reumatikerförbundet en mobilapp som bland annat möjliggör direktbeställning av läkemedel från apotek.

Via appen kommer man också åt andra tjänster och information från Reumatikerförbundet, till exempel e-hälsotjänster, medlemssidor och information om diagnoser.

Genom appen vill Reumatikerförbundet möta användarna där de finns och samtidigt stärka sina medlemmars möjligheter att påverka och förbättra sin hälsa.reumatiker

–           Med ny teknik öppnas nya möjligheter som kan underlätta vardagen på ett avgörande sätt. Redan förra året använde mer än 50 procent av besökarna på vår hemsida sig av en mobil enhet istället för en dator.  Detta måste vi såklart anpassa oss efter, säger Annika Sjöberg, kommunikationschef och ansvarig för e-hälsosatsningarna på Reumatikerförbundet.

Övertygelsen om att informerade och delaktiga patienter har bättre möjligheter att påverka sin behandling och sin hälsa ligger till grund för satsningarna på e-hälsotjänsterna. Genom de nya digitala lösningarna underlättas patientens rätt att vara medskapare i sin vård avsevärt och det är därför som Reumatikerförbundet arbetar med dessa frågor.

Appen lanseras i samarbete med företaget FRISQ som tagit fram en tjänst för hantering av recept och läkemedel oavsett vilket apotek man använder.

–           Det känns spännande att vi som första patientförening kan erbjuda våra medlemmar den här servicen från FRISQ. Möjligheten att beställa läkemedel och överblicka sina recept kan verkligen underlätta vardagen för många av våra medlemmar, säger Suzanne Ahlkvist, förbundsstyrelseledamot i Reumatikerförbundet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>