Senzime rapporterar en första utvärdering från den kliniska prövningen
Hem NYHETERFORSKNING Senzime rapporterar en första utvärdering från den kliniska prövningen

Senzime rapporterar en första utvärdering från den kliniska prövningen

Publicerat av: Redaktionen

Senzime AB rapporterar en första utvärdering från de kliniska prövningarna på Northshore University, Chicago, USA – del av University of Chicago Pritzker School of Medicine.

Professor Glenn Murphy – en världsledande auktoritet och Senzime rapporterar en första utvärdering från den kliniska prövningen 2klinisk expert gällande komplikationer där patienter genomgår kirurgiska ingrepp under narkos med muskelavslappnande läkemedel. Professor Murphy leder studien som undersöker den kliniska nyttan av TetraGraph och jämför dess användarvänlighet, tillförlitlighet och precision mot en före detta marknadsledande numera utgången extern produkt inom området, TOF-Watch.

Varje år behandlas över 70 miljoner kirurgipatienter med narkos i kombination med muskelrelaxerande läkemedel. I avsaknad av objektiv patientövervakning drabbas cirka 30 procent av dessa patienter av postoperativa komplikationer. Senzime utför i samarbete med professor Glenn Murphy en studie där man undersöker TetraGraph monitorns noggrannhet och konsekvens, samtidigt som klinisk användbarhetsdata samlas.

Efter den inledande utvärderingen av TetraGraph, förklarade Dr Murphy; ”Användningen av kvantitativa neuromuskulära monitorer har blivit det mest tillförlitliga sättet att hantera neuromuskulär blockad och förebygga komplikationer. TetraGraph monitorn är en portabel och användarvänlig EMG baserad enhet som tillåter kvantitativ neuromuskulär övervakning i miljöer där rörelsedetektering inte är möjlig. Jag har haft möjlighet att använda TetraGraph på flera kirurgiska patienter. TetraGraph krävde minimal uppstartstid, var betydligt lättare att använda än andra kvantitativa monitorer samt genererade data som är en viktig hjälp vid anestesi. TetraGraph är en viktig utveckling i en ny generation av kvantitativa monitorer som ska öka patientsäkerheten.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>