PExA får sin första order från USA
Hem NYHETER PExA får sin första order från USA

PExA får sin första order från USA

Publicerat av: Redaktionen

PExA AB, som säljer ett forskningsinstrument.

Vilket möjliggör att man via utandningsluft kan detektera PExA får sin första order från USA 2potentiella biomarkörer för luftvägssjukdomar, har erhållit en order från en amerikansk myndighet värd ca 450 000 SEK.

Ordern är på ett komplett system, PExA 2.0 och installation är planerad att ske under första kvartalet 2017.  

VD Erik Ekbo kommenterar
– Vi är väldigt glada över att se den första beställningen från en amerikansk federal myndighet och vi får därigenom även en viktig referenskund på denna stora och strategiskt betydelsefulla marknad. Affären möjliggör att vår nya kund nu får möjlighet, att i olika forskningsrelaterade pilotprojekt, samla material från de minsta luftvägarna vilka tidigare varit oåtkomliga, kommenterar Erik Ekbo, VD i PExA AB.

Vi uppnådde vår målsättning att sälja fem instrument på den europeiska marknaden under 2016. Att det första avslutet under det nya året blev en affär med USA ändrar inte vårt fokus på Europa. Det skapar naturligtvis nya möjligheter som kan ge ringar på vattnet att bolagets metod nu kommer att användas i forskningen vid en amerikansk myndighet, kommenterar VD vidare.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>