Hem NYHETERINFORMATIONSSÄKERHET ShareWithCare säkerställer att samhällets givmildhet verkligen kommer fram till behörig vårdpersonal

ShareWithCare säkerställer att samhällets givmildhet verkligen kommer fram till behörig vårdpersonal

Publicerat av: Redaktionen

Svensk e-identitet lanserar en ny ideell webbtjänst – ShareWithCare.

ShareWithCare säkerställer att samhällets givmildhet verkligen kommer fram till behörig vårdpersonal 2

Med ShareWithCare säkerställs att gåvorna kommer fram till sjukvårdspersonalen med e-legitimationen SIHTS.

Där kan privatpersoner och företag skänka måltider från restauranger direkt till den hårt pressade sjukvårdspersonalen på ett säkert sätt.

Många vill stötta sjukvården

Många letar just nu vägar att hjälpa, avlasta och uppmuntra sjukvårdspersonal att orka med. Samtidigt går restaurangbranschen på knäna. Donationerna – bland annat i form av måltider – strömmar in till en tacksam vårdbransch, men som samtidigt signalerar att administrationen av gåvorna kan innebära en belastning i sig. För att underlätta givmildheten och samtidigt göra den säker har Svensk e-identitet tagit fram ShareWithCare – en webbtjänst för att donera måltider från restaurangbranschen direkt till vårdpersonalen med säker autentisering.

Vårt sätt att bidra med det vi kan bäst

Svensk e-identitet har arbetat med autentisering i drygt 10 år där integration av e-legitimationer för företag och organisationer samt verifiering av sjukvårdspersonal hela tiden har varit en central uppgift.

ShareWithCare är Svensk e-identitets sätt att bidra till att underlätta i krisen med det vi kan bäst – säkra och enkla inloggningsmetoder. Bolaget fyller också på måltider i systemet genom att skänka 50 presentkort varje vecka, där matleverantörerna Foodora och Wolt har gått in som partners med rabatterade presentkoder. Svensk e-identitet söker nu fler partners och sponsorer som också vill vara del av ShareWithCare.

ShareWithCare togs fram under Hack the Crisis – ett hackaton som organiserades av bland annat den svenska regeringen och som pågick under en intensiv helg 3-6 april. I hackatonet deltog cirka 7000 personer – där några eldsjälar från Svensk e-identitet var några av dem.

Så fungerar tjänsten

Personen eller företaget som vill skänka en måltid går in på någon av våra partners hemsidor – i dagsläget Foodora eller Wolt – och köper en rabattkod med valfritt belopp. Rabattkoden fylls sedan in på sharewithcare.se efter att ha identifierat sig med någon av e-legitimationerna BankID eller Freja eID.

Personen som arbetar inom sjukvården och vill hämta ut en måltid går in på sharewithcare.se, identifierar sig med sin tjänstelegitimation (SITHS) som endast utfärdas till behörig personal inom sjukvården. Därefter kan måltiden beställas hos någon av leverantörerna. Tjänsten kan nyttjas av samma person max en gång per dygn.

Fortsatt utveckling planeras

Bolaget planerar att utveckla tjänsten vidare vad gäller design och funktionalitet bland annat med möjlighet att donera med Swish direkt i tjänsten. Förhoppningen är också är att få fler företagspartners som vill vara med och bidra. ShareWithCare kan också om krisen blir långvarig och behovet uppstår kompletteras med andra tjänster som kan avlasta samhället, exempelvis skyddsutrustning.

När krisen är över kommer tjänsten att stängas för att förhoppningsvis aldrig behöva öppnas igen. Men om behovet ändå skulle uppstå, finns då en plattform redo för att samhället ska kunna hjälpa på ett säkrare sätt.

Kommentarer om initiativet och ShareWithCare

Lenita Jansson Herlitz, marknadschef, Svensk e-identitet:

– Vi som har förmånen att stå relativt stadigt i krisen ville ta vårt samhällsansvar och letade efter vägar att kunna hjälpa till att avlasta på det sätt vi kan bäst. Det känns nu otroligt bra att vi kan dra – om så ett litet – strå till stacken.

Mikael Westöö, vd och medgrundare, Svensk e-identitet:

– Jag känner mig oerhört stolt över medarbetarnas starka vilja att hjälpa till i krisen och framförallt över vad vi är kapabla till på så kort tid. Jag vill särskilt lyfta fram en av våra utvecklare, Jonathan Trolin, som ledde oss igenom projektet på ett proffsigt sätt under den intensiva arbetshelgen som hackatonet pågick. Nu hoppas vi på att fler sponsorer och partners vill vara med och bidra!

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>