Sköldkörtelföreningen blir Sköldkörtelförbundet
Hem NYHETER Sköldkörtelföreningen blir Sköldkörtelförbundet

Sköldkörtelföreningen blir Sköldkörtelförbundet

Publicerat av: Redaktionen

Sköldkörtelförbundet är nya namnet för Sveriges största förening för personer med sköldkörtelsjukdom.

Målet för den nya organisationen är att förbättra vården för alla de 450 000 personer som är drabbade. För att kunna göra större skillnad skapas nu en ny organisation, Sköldkörtelförbundet, med lokalavdelningar runt om i Sverige.Sköldkörtelföreningen blir Sköldkörtelförbundet 2

Sköldkörtelförbundet, som idag har 3 600 medlemmar, verkar för att öka kunskapen om sköldkörtelsjukdom och bidra till en förbättrad vård, så att fler ska må bättre i sin sjukdom. En viktig målsättning är att vårdriktlinjer med en mer individanpassad vård med fler möjliga behandlingsalternativ tas fram, samt att det öppnas specialistkliniker för sköldkörtelsjuka. Förbundet kommer också verka för att öka forskningen på området.

-Sköldkörteln är ett av kroppens viktigaste organ och när den slutar fungera som den ska påverkas hela kroppen. Tyvärr finns stora kunskapsluckor inom sjukvården vilket idag leder till felaktiga diagnoser och behandlingar samt bristande information till patienter. Det vill vi ändra på. Med en rikstäckande organisation hoppas vi kunna skapa kraft för att göra skillnad i hela Sverige, säger Anders Palm, ordförande i Sköldkörtelförbundet.

Sköldkörtelförbundet har nu påbörjat arbetet att skapa fler lokala organisationer runt om i Sverige. Den första lokalföreningen som nu startats är på Gotland.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>