SOS Alarm, ASSA ABLOY i Sverige och Amido i unikt samarbete kring digitala nycklar
Hem NYHETER SOS Alarm, ASSA ABLOY i Sverige och Amido i unikt samarbete kring digitala nycklar

SOS Alarm, ASSA ABLOY i Sverige och Amido i unikt samarbete kring digitala nycklar

Publicerat av: Redaktionen

SOS Alarm ingår unikt samarbete med säkerhetsleverantören ASSA ABLOY och mjukvaruleverantören Amido, för att digitalisera nyckelhanteringen vid olika typer av larm.

SOS Alarm, ASSA ABLOY i Sverige och Amido i unikt samarbete kring digitala nycklar 2Samarbetet innebär en innovativ utveckling av alarmeringsfunktionen där SOS Alarm kan förse utryckningspersonal med rätt behörighet vid larm, för snabbare och säkrare inpassering.

– Genom samarbetet med ASSA ABLOY och Amido kan vi skapa tidsvinster vid utryckningar och säkra tillträde till alla fastigheter som ansluter sig till tekniklösningen. Lösningen SOS Digital Access fungerar med kundens befintliga passagesystem, vilket gör den framtidssäker och därmed ekonomiskt rationell. Att den kostsamma och tidskrävande nyckelhanteringen försvinner, både för kund och utryckningspersonal innebär ett efterlängtat skifte, säger Ylva Ekmark, affärschef på SOS Alarm.

– Vi har skapat en lösning med digitala nycklar som går enkelt att installera i alla fastigheter utan stora investeringar eller ombyggnationer. I huvudsak räcker det med en mindre engångsinvestering för inpassering vid ytterdörr eller övriga dörrar. Det gör vår gemensamma lösning ekonomiskt och miljömässigt hållbar och minskar samhällets kostnader totalt sett, säger Peter Kazinczy, VD ASSA AB.

– Den tekniska lösningen gör att vi enkelt kan överföra en temporär behörighet direkt till ett fordon under pågående utryckning. Vi kan anpassa tekniken till att fungera med befintligt passersystem antingen det är tags, kort eller digitala nycklar vilket skapar ett snabbt, tillförlitligt och tryggt system för kund, utryckningspersonal och de som verkar i fastigheterna, säger Johnny Berlic, VD Amido AB.

SOS Digital Access lanseras initialt för automatiska brandlarm och vänder sig till fastighetsägare. På sikt kommer arbetssättet att kunna tillämpas för andra målgrupper.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>