Stingbolaget Health Integrator leder vägen
Hem APP Stingbolaget Health Integrator leder vägen

Stingbolaget Health Integrator leder vägen

Publicerat av: Redaktionen

Tillväxtresan har bara börjat för Health Integrator, healthtech-bolaget som avlastar sjukvården genom att förebygga sjukdomar. Med nytt kapital på 20 MSEK inleds en expansionsfas för att göra tjänsten tillgänglig för användare i hela landet. 

Idag ökar de kroniska sjukdomarna i snabb takt trots att 80% av dem går att förhindra genom förändrade levnadsvanor. Det svenska healthtech-bolaget Health Integrator förhindrar kroniska sjukdomar via sin digitala plattform där användarna får tillgång till personlig hälsocoaching och en mängd friskvårdstjänster.

Region Stockholm är först att använda Health Integrators digitala hälsoplattform i ett 5-årigt preventivt program för att förebygga diabetes typ 2. Intresset för programmet är stort – 25000 personer har hittills anmält sig och av dessa har drygt 500 personer identifierats med förhöjd risk. Dessa har nu erbjudits plats i programmet för att få hjälp att hålla sig friska. Fullt utbyggt räknar Region Stockholm med att besparingspotentialen för programmet är 1,4 miljarder kronor per år. Om satsningen skulle genomföras på nationell nivå inom pre-diabetes finns potential att spara många miljarder kronor inom hälso- och sjukvården.

Satsningen har fått internationella utmärkelser och allt fler regioner och aktörer visar intresse för Health Integrators plattform. För att göra tjänsten tillgänglig för fler användare som vill få proaktiv hjälp med sin hälsa tar bolaget nu in nytt kapital.

“Vi lägger i en ny växel och gör vår digitala hälsolösning tillgänglig i fler regioner. Pandemin har ökat behovet av förebyggande insatser för att förhindra kroniska sjukdomar och stärka folkhälsan”, säger Fredrik Söder, grundare och VD för health-tech bolaget Health Integrator.

Förutom ett stort antal ängelinvesterare backas Health Integrator sedan tidigare upp av Luminar Ventures, Leksell Social Ventures och Add Health Media. J12 leder den nya investeringen på 20 MSEK inför nästa expansiva fas som Health Integrator nu påbörjar. Framtiden innefattar en uppskalning av verksamheten till fler regioner, fler kunder och inom nya sjukdomsområden. Health Integrators lösning är skalbar och kan användas för att förebygga många sjukdomar.

Som ett första steg att göra tjänsten tillgänglig för fler användare lanseras tjänsten nu på Benefits och Wellnet, Söderberg & Partners förmånsportaler. Man inleder även ett samarbete med Apoteket AB

Stingbolaget Health Integrator leder vägen

Vetenskap och engagerade partners ligger bakom satsningen

Den digitala hälsoplattformen har utvecklats av Health Integrator i samarbete med bland andra Friskis&Svettis Stockholm, Midnattsloppet, Apoteket, ICA Klassikern, EIT Health, RISE, Sting och GIH (Gymnastik- och Idrottshögskolan). Plattformen har testats och validerats i en klinisk studie vid Karolinska Institutet.

Friskvårdssatsningen i Stockholm är resultatet av ett samarbete mellan Region Stockholm, Health Integrator, Skandia i egenskap av finansiär samt SEB. Sättet satsningen finansieras på är nytt och bygger på en hälsoobligation (health impact bond). Genom att förebygga typ 2-diabetes kan man undvika mycket lidande och dessutom frigöra stora resurser som kan användas till annan vård.

*Bonn et al. BMC Public Health (2019) 19:273

https://bmcpublichealth.biomedcentral.com/track/pdf/10.1186/s12889-019-6595-6

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>