Stjärnägg ökar stödet till Mustaschkampen!
Hem NYHETERCANCERVÅRD Stjärnägg ökar stödet till Mustaschkampen!

Stjärnägg ökar stödet till Mustaschkampen!

Publicerat av: Redaktionen

I november är Mustaschkampen tillbaka igen.

Stjärnägg ökar stödet till Mustaschkampen! 2Kampanjen drivs av Prostatacancerförbundet och syftar till att öka allmänhetens kunskap om prostatacancer, bilda opinion och samla in pengar till forskning, utbildning och stipendier.

Genom ägda digitala kanaler och livsmedelsbutiker runt om i landet gör Stjärnägg sitt yttersta för att uppmärksamma och blåsa energi i kampanjen. Precis som i fjol kommer Sveriges största äggleverantör att leverera alla sina novemberägg i specialdesignade paket och halvpallsboxar. Dessutom ökar man det fasta bidraget för varje såld äggförpackning.

– Prostatacancerförbundet har en mycket viktig uppgift. Det starka stödet för Mustaschkampen från våra kunder och från vår egen organisation gör att vi för varje år har kunnat öka vårt ekonomiska bidrag, samtidigt som vi genom exponeringen av våra Mustaschägg bidrar till att skapa uppmärksamhet för denna viktiga fråga, säger Stjärnäggs vd Håkan Burlin.

Många män är rädda för att ta prover. Andra tänker att sjukdomen inte drabbar just dem. Men sanningen är att varje år får 10 000 män prostatacancer i Sverige. Alltså 27 män per dag och de flesta av dessa män kände sig innan diagnosen helt friska. Prostatacancerförbundet rekommenderar alla män som fyllt 50 år att ta PSA-prov, ett enkelt blodprov som tas på vårdcentral. Om prostatacancer upptäcks tidigt går sjukdomen att bota, säger Tomas Tullberg, projektledare för Mustaschkampen.

Prostatacancer är Sveriges vanligaste cancersjukdom. Som partner till Mustaschkampen vill Stjärnägg skapa uppmärksamhet kring sjukdomen, verka för att öka mäns hälsa och samla in pengar till utbildning, forskning och opinionsbildning.

Din hjälp behövs i kampen mot prostatacancer. Skicka ditt bidrag till Mustaschkampen genom att sms:a Ägg50 eller Ägg100 till 72929 för att skänka 50 eller 100 kr. Du kan också swisha valfritt belopp till 9001017 eller gå in på www.prostatacancerforbundet.se för att hitta andra sätt att stödja kampanjen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>