Svensk innovation ska upptäcka hjärtfel i tid
Hem NYHETER Svensk innovation ska upptäcka hjärtfel i tid

Svensk innovation ska upptäcka hjärtfel i tid

Publicerat av: Redaktionen

I dag lanseras Coala Heart Monitor, en svensk innovation som ska hjälpa fler att upptäcka hjärtsjukdomar i tid. Nu kan vem som helst screena sitt hjärta och direkt få en analys via sin smartphone.

Vid avvikande resultat har användaren möjlighet att få råd från Hjärtupplysningen™, Sveriges första dedikerade e-sjukvårdsrådgivare, för individanpassad sjukvårdsrådgivning. Coala Heart Monitor säljs på Coala Lifes webbplats och via lloydsapotek.se.IT-Hälsa.se

Hjärt- och kärlsjukdomar är den främsta dödsorsaken i världen – bara i Sverige dör fyra av tio i hjärtrelaterade sjukdomar – och orsaken är i många fall en sen diagnos. I dag lanseras svenskutvecklade Coala Heart Monitor, en digital självscreeningsprodukt som snabbt och enkelt registrerar hjärtljud, EKG och hjärtfrekvens så att eventuella symptom kan upptäckas i tid. Genom att placera Coalan mot hjärtat i 30 sekunder, följt av en referensmätning med tum-EKG, får användaren på bara några sekunder reda på hur hjärtat mår.

– Coala är en trygghetstjänst. Den finns för alla som har historik av olika hjärtrubbningar eller hjärtfel, som har släktingar med hjärt- och kärlsjukdomar eller som av någon annan anledning är orolig för hjärtat och vill följa det. Hundratusentals svenskar lever exempelvis med hjärtflimmer idag utan att ens veta om det. Att upptäcka symptomen i tid kan vara helt avgörande, säger Philip Siberg, vd på Coala Life.

Skulle ett avvikande värde upptäckas vid screeningen kan Coala Premium-användare ta direktkontakt med Hjärtupplysningen™ eller ansluten läkare. Hjärtupplysningen™ är Sveriges första dedikerade e-sjukvårdsrådgivare med direktuppkoppling mot Coala, vilket gör att användaren snabbt kan få personlig och relevant rådgivning per telefon.

– Coala Heart Monitor är en mycket spännande tjänst inom e-hälsa som vi är stolta över att kunna erbjuda våra kunder. Coala representerar en ny typ av medicinteknisk lösning, där diagnos och rådgivning kan erbjudas i realtid. Det ligger helt i linje med vår position om att vara Sveriges mest nytänkande apotek, säger Fredrik Lindblad, Marknadsdirektör på LloydsApotek.

Abonnemang säljs via webb och LloydsApotek
Coala levereras med olika accessoarer för att kunna ta med Coala i vardagen och snabbt kunna göra en screening av hjärtat, när som helst och var som helst. Coala Heart Monitor kan köpaswww.coalalife.com eller genom lloydsapotek.se, som Coala har ett exklusivt distributionsavtal med. Till en början är tjänsten endast tillgänglig via LloydsApoteks e-handel men från och med 2017 kommer den även att säljas i LloydsApoteks fysiska apotek.

Tjänsten säljs i två olika abonnemangsformer, Coala Premium och Coala Basic. Basic-abonnemanget vänder sig till den som regelbundet bara vill följa sitt hjärta medan Premium-abonnemanget vänder sig till den som även vill ha tillgång till utbildade hjärtsjuksköterskor.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>