Svenska verksamheter utsätts för 869 cyberattacker i veckan – sjukvården extra drabbad
Hem TEKNIKSÄKERHET Svenska verksamheter utsätts för 869 cyberattacker i veckan – sjukvården är extra drabbad

Svenska verksamheter utsätts för 869 cyberattacker i veckan – sjukvården är extra drabbad

Publicerat av: Redaktionen

Check Point Research (CPR) meddelar i sin senaste rapport att sjukvården är den mest utsatta branschen under det tredje kvartalet när det gäller ransomware-attacker.

Data visar att sjukhus är en måltavla för många ransomware-grupper, till stor del på grund av de intensiva påtryckningarna att möta kraven vad gäller lösensummor, med tanke på vilka konsekvenser det annars skulle riskera få.

CPR uppmanar nu sjukvården att vara extra uppmärksam på cyberhot inför vintern.

De cyberkriminella förväntas vara aktiva runt jul och semestertider när företagens anställda är borta och säkerheten är försvagad.

CPR:s siffror visar att så många som 1 av 42 organisationer i sjukvårdssektorn har blivit utsatta för ransomware-attacker under det senaste kvartalet. Rapporten visar även att svenska verksamheter i genomsnitt blir utsatta för 869 cyberattacker varje vecka, en ökning med 7 procent jämfört med samma kvartal föregående år.

  • Svenska verksamheter utsätts för 869 cyberattacker i veckan – sjukvården extra drabbadRansomware-grupper fortsätter att rikta sitt fokus mot sjukhus, en väldigt allvarlig företeelse som kan få förödande konsekvenser, säger Jonas Bruzelius, Sverigechef, Check Point Software Technologies. Även om en cyberattack mot ett sjukhus inte stänger ner det helt, så kan det slå ut digital teknik och begränsa tillgången till digital information så som patientjournaler och vårdrekommendationer. Alla organisationer inom sjukvården måste därför hålla sina datasystem uppdaterade, ständigt ha back-up filer på data och påminna alla i organisationen att vara uppmärksamma mot skadliga länkar och endast ladda ner filer från säkra källor.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>