Sverige och Tyskland i samarbete för att påskynda utveckling av digital vård
Hem NYHETERFORSKNING Sverige och Tyskland i samarbete för att påskynda utveckling av digital vård

Sverige och Tyskland i samarbete för att påskynda utveckling av digital vård

Publicerat av: Redaktionen

Den 22 april inleds en dialog mellan svenska och tyska hälsoföretag och offentliga aktörer.

Sverige och Tyskland i samarbete för att påskynda utveckling av digital vård

Syftet är att stärka samarbetet inom digitala lösningar för hälso- och sjukvården.

Bland de medverkande finns Socialdepartementet, E-hälsomyndigheten, SKR, och från tysk sida Federal Association Managed Care, German Association of Healthcare IT Vendors och Charité Universitätsmedizin Berlin. Aktiviteten anordnas av Swecare i samarbete med Tysk-svenska handelskammaren.

– Efterfrågan på digitala lösningar inom vården har ökat kraftigt, även i Tyskland, och detta är ett område där svensk innovationskraft verkligen kan bidra till ytterligare utveckling. Svenska produkter och företag har ett utmärkt rykte, och Sverige är känt för att ligga långt framme vad gäller digital omställning av vården, säger Maria Helling, vd på Swecare.

Socialdepartementet ser mötet som en möjlighet att bidra med att öppna dörrar till nya marknader för svensk export. De tyska och svenska hälso- och sjukvårdssystemen har mycket gemensamt, men det finns också mycket att lära av varandra och framförallt samverka kring.

År 2017 skrevs ett unikt innovationspartnerskap under av Sverige och Tyskland för att främja innovativa samhällslösningar, nya exportprodukter och resultera i starkare konkurrenskraft. E-Hälsa och digitalisering inom sjukvården är ett viktigt område, där kompetens och kunskap behöver delas mellan länder med liknande utmaningar. Svenska företag inom området kan genom sina lösningar och erfarenheter bidra till effektivisering av vården i Tyskland. Det finns också många områden som Tyskland och Sverige kan tackla gemensamt, till exempel inom AI.

Swecare organiserar mötet som uppföljning på den framgångsrika digitala exportturnén till Tyskland förra året. Medarrangörer är Socialdepartementet, E-hälsomyndigheten, Tysk-svenska handelskammaren och Sveriges ambassad i Berlin.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>