Takeda stärker digitalt initiativ och sätter fokus på flickor och kvinnor med ADHD
Hem HÄLSAPSYKISK OHÄLSA Takeda stärker nu digitalt initiativ och sätter fokus på flickor och kvinnor med ADHD

Takeda stärker nu digitalt initiativ och sätter fokus på flickor och kvinnor med ADHD

Publicerat av: Redaktionen

Lagom till Internationella kvinnodagen 8 mars utökade Takeda sitt digitala initiativ www.adhdivardagen.se med fokus på flickor och kvinnor med ADHD.

Nu kan besökaren ta del av en specifik sektion som just lyfter allmän information om kvinnor och ADHD – från fakta och personliga berättelser till smarta verktyg som kan förenkla vardagen.

Ett av Takedas viktigaste forsknings- och utvecklingsområden är det neuropsykiatriska området och ADHD. ADHD är en diagnos som kännetecknas av stora ouppfyllda vård- och livsbehov och som kan innebära en ökad risk att drabbas av andra psykiatriska sjukdomar. Från ett individ- som samhällsperspektiv, och i enlighet med Takedas vision, är det därför viktigt att alla med ADHD, oavsett ålder och kön, etnicitet eller geografisk hemvist, får tillgång till tidig och likvärdig diagnos och personligt anpassad och sammanhängande vård. Så ser inte verkligheten ut idag.

För att stärka kunskapsläget inom ADHD, då man ser ett ökat behov av att söka information om just flickor och kvinnor, får nu sajten adhdivardagen.se också en egen sektion som lyfter just flickor och kvinnor med ADHD.

– Vi är stolta över att vår plattform adhdivardagen.se nu får ett stärkt fokus på flickor och kvinnor för det är hög tid att flickor och kvinnor med ADHD får samma förutsättningar i livet som männen. Med ökad kunskap kommer vi ett steg närmre det målet, säger Robert Hudson, Business Unit Director Neuroscience på Takeda i Sverige.

Sajten adhdivardagen.se finns till för både barn och vuxna som lever med ADHD samt anhöriga och andra i omgivningen. Sajten samlar en stor mängd material som besökaren kan ta del av. Det finns till exempel information om hur det är att vara elev med ADHD, något som kan vara en utmaning, samt verktyg som kan underlätta skoldagen.

För vuxna som upplever att det kan vara svårt att berätta för omgivningen om sin diagnos delar andra personer med sig om hur de hanterat dessa funderingar, och särskilda specialister ger sin syn på saken.

Takeda stärker digitalt initiativ och sätter fokus på flickor och kvinnor med ADHD

För fler perspektiv kan besökaren också titta på serien ”Ung vuxen med ADHD”, där flera profiler pratar om ADHD ur olika perspektiv och där medverkar Georgios ”Jojje” Karpathakis, grundaren till Underbara ADHD, Jessica Stigsdotter Axberg, mamma till barn med ADHD samt Josefin Svensson som driver ADHD-podden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>