Telia och Generation Pep introducerar app för att förbättra barn och ungas hälsa
Hem HÄLSA Telia och Generation Pep introducerar app för att förbättra barn och ungas hälsa

Telia och Generation Pep introducerar app för att förbättra barn och ungas hälsa

Publicerat av: Redaktionen

Sverige är idag ett av Europas mest stillasittande länder. Medan digitaliseringen förbättrar vardagsliv och samhällsfunktioner i en rasande fart bidrar det också till ökat stillasittande bakom skärmen.

Allt färre barn och ungdomar når rekommendationen med 60 minuters fysisk aktivitet per dag. Tillsammans med organisationen Generation Pep (GEN-Telia och Generation Pep introducerar app för att förbättra barn och ungas hälsa 2PEP) vill Telia därför med teknikens hjälp inspirera och peppa till mer rörelse i vardagen. Vi lanserar därför Telia PEP! – appen som stimulerar barn och unga att röra på sig. Telia inledde sitt samarbete med Generation Pep under 2016 och är founding partner tillsammans med bland andra IKEA och ICA.
Telia PEP! är en app som utvecklats tillsammans med barn i åldrarna 9-12 år. Genom appen får barn utmana sig själva till vardagsmotion och belönas med surf med syftet att barn på ett roligt sätt ska få pepp och motivation till vardagsmotion och rörelse. För att stötta föräldrar som vill hjälpa sina barn till en mer sund livsstil har Telia även tagit fram en digital plattform med inspiration, kunskap och pepp för föräldrar.

-Barn och ungdomar, som en del av familjen, använder i stor utsträckning våra tjänster. Så ungdomars hälsa engagerar oss på Telia. Som marknadsledare är det självklart för oss att kliva fram och ta ett ansvar och vi hoppas att vi med Telia PEP! kan inspirera barn och unga till mer vardagsmotion, förklarar Hélène Barnekow, vd Telia Sverige. Telia PEP! finns tillgänglig på App Store och Google Play från den 17 augusti.

– Vi är stolta över att tillsammans med Telia kunna erbjuda ett konkret verktyg som motiverar barn att röra sig mer i vardagen. Vi vet att mobiltelefonen upptar en stor del av många barns fritid. Att kunna använda mobilen som ett redskap för att bryta stillasittandet och istället inspirera till rörelse innebär en stor möjlighet för att få fler barn och unga till ökad vardagsmotion, säger Gerda Nilsson Tjernström, verksamhetschef på Generation Pep.
På telia.se/genpep hittar föräldrar experttips, blogginlägg och utblickar i verkligheten som handlar om barn, hälsa och skärmtid.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>