Tieto banar väg för interoperabilitet inom sjukvårdens IT-system genom strategiskt partnerskap med CareCom
Hem NYHETER Tieto banar väg för interoperabilitet inom sjukvårdens IT-system genom strategiskt partnerskap med CareCom

Tieto banar väg för interoperabilitet inom sjukvårdens IT-system genom strategiskt partnerskap med CareCom

Publicerat av: Redaktionen

Tieto och CareCom har ingått ett strategiskt partnerskap för att lösa utmaningen med semantisk interoperabilitet för IT-system inom sjukvården.

Tieto banar väg för interoperabilitet inom sjukvårdens IT-system genom strategiskt partnerskap med CareCom 2Avtalet stärker samarbets- och produktutbudet för CareComs terminologiplattform, HealthTerm.

HealthTerm hanterar alla uppgifter relaterade till terminologier, kodsystem och strukturerat innehåll – från skapandet av ett nytt kodsystem till översättning av internationella kodsystem eller kartläggning mellan lokala kodlistor och internationella standarder. Tieto kommer tillsammans med CareCom att erbjuda lösningar till en av hälsovårdssystemens stora utmaningar, semantisk interoperabilitet och integration.

Terminologiplattformen är unik med att ha en komplett uppsättning verktyg för att skapa och underhålla alla typer av kodsystem, och samtidigt har den prestandan och säkerheten som krävs för att hantera de största sjukvårdsuppgifterna.

Dessutom kan den enkelt integreras i befintliga sjukvårdstillämpningar, t.ex. HL7s senaste standarder som FHIR, eller användas som en fristående lösning för terminologihantering. Plattformen används för närvarande av kunder i USA, Storbritannien, Slovenien, Portugal, Frankrike, Danmark och Norge.

– Det gläder oss att kunna välkomna CareCom till vårat ekosystem som strategisk partner. CareComs lösningar kommer att ge våra kunder möjligheter att dela kunskap på ett strukturerat, effektivt och säkert sätt, samtidigt som administrativa uppgifter minimeras, säger Inge Andersson, chef för produktenheten inom Tieto Healthcare Welfare and Education Nordic.

– CareComs terminologiplattform, HealthTerm, är idag den starkaste, mest avancerade och pålitliga produkt som finns på denna specialiserade marknad. Internationellt finns det en stor medvetenhet om CareComs lösning, vision och meriter. Vi ser fram emot ett nära samarbete med Tieto. Tietos engagemang och professionalism har varit en drivande kraft för CareCom att ingå detta partnerskap, säger Jacob Boye Hansen, VD och grundare av CareCom.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>