Den nya TomTom Sports-appen är framtagen tillsammans med idrottsmän och träningsentusiaster som regelbundet använder träningsappar. Appen TomTom lanserar ny sportapp för att motivera till mer träning 2är designad för att motivera användaren till en mer insiktsfull träning med hjälp av uppmuntrande meddelanden, information om genomförda träningspass med jämförelser och realtidsstatistik över träningsresultat. Användare kan enkelt via appen även dela sina träningsresultat på sina sociala kanaler.

– Vi har skapat sportprodukter sedan 2009 och sedan dess har mycket förändrats. De stora mängder data som människor nu har tillgång till är överväldigande. Vad folk verkligen behöver är motivation och en insikt om vad som fungerar för just dem. Med vår nya TomTom Sports-app omvandlar vi data till insikter så att användare kan få en bättre förståelse för datan som våra sportprodukter inhämtar under träningen. Lanseringen markerar en början på vad som kommer att bli ett enormt spännande år för vårt varumärke i idrottsvärlden, säger Corinne Vigreux, grundare och VD för TomTom Consumer.

TomTom Sports-appen gör det möjligt för användare att spåra upp till 12 olika aktivitetstyper som sträcker sig från löpning, cykling och simning till skidåkning, terränglöpning och vandring.

Appen visar användarens senaste ansträngningar och prestationer, exempelvis överblick över förändringar i kroppssammansättningen och vilopuls. Mer avancerade idrottare kan använda appen för att se sin prestanda varje sekund av träningen. Dessa smarta funktioner gör att användare kan jämföra sina senaste prestationer med sina personliga rekord.

TomTom Sports håller användaren ständigt uppdaterad och har konstant datadelning med en rad andra tjänster, så som Strava, Nike +, Endomondo, MapMyFitness, Runkeeper och många fler.

Finns tillgänglig för smartphone snart

Den nya TomTom Sports-appen kommer att finnas tillgänglig för nedladdning från Apple Store och Google Play Store i slutet av januari i Norden. Appen fungerar med iOS4 och Android smartphones och stödjer följande TomTom-produkter; TomTom Runner, TomTom Touch, TomTom Adventurer, TomTom Spark och TomTom Multi-Sport Cardio.