Inför elektronisk dosett i Region Skåne
Hem TEKNIK Inför elektronisk dosett i Region Skåne

Inför elektronisk dosett i Region Skåne

Publicerat av: Redaktionen

Idag lämnar Liberalerna in en motion om att införa elektronisk dosett i skånsk sjukvård.

Det minskar felmedicineringarna drastiskt och är en vinst för både den enskilde och samhället i stort.Inför elektronisk dosett i Region Skåne 2

– Sedan en tid tillbaka finns det elektroniska dosetter som hjälper exempelvis den äldre att varje dag få rätt medicin. Resultaten runt om i världen där det har införts visar på minskad oro från patienten och anhöriga men det allra viktigaste visar det sig att felmedicineringarna har gått ner drastiskt, säger Gilbert Tribo (L) oppositionsledare i hälso- och sjukvårdsnämnden.

– Det innebär att den enskilde kan få rätt medicin och lidandet av att få fel mediciner kan undvikas. Samtidigt innebär detta att resurser frigörs som kan användas till att ge en ännu bättre sjukvård till särskilt utsatta grupper, säger Gilbert Tribo  oppositionsledare i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Fakta:

En elektronisk dosett påminner om när medicin ska tas och matar även fram de aktuella pillren. Om medicinen inte tas kan vissa dosetter även skicka ett meddelande till personal eller närstående.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>