Hem NYHETER Tre finalister utsedda när Sveriges bästa chef inom vård och omsorg ska koras

Tre finalister utsedda när Sveriges bästa chef inom vård och omsorg ska koras

Publicerat av: Redaktionen

Jessica Rönnerfors, Maria Bergström och Ingela Pirttilä är finalister till Guldkransen, en utmärkelse som delas ut till Sveriges bästa chef inom vård och omsorg.

Tre finalister utsedda när Sveriges bästa chef inom vård och omsorg ska koras 2

Från vänster Maria Bergström, Ingela Pirttilä och Jessica Rönnerfors.

Juryn består av ordförande i Ledarna, i Vårdföretagarna och representanter för Ledarna inom Vård och Omsorg, LiVO. De ska tillsammans med förra årets pristagare kora en vinnare i Sundsvall den 8 november.

Guldkransen är en utmärkelse som syftar till att lyfta fram förebilder som inspirerar och ger kraft till nuvarande och framtida chefer inom vård och omsorg. Som uppmärksammar chefsrollen, dess utmaningar och bidrar till att öka chefsyrkets attraktionskraft.

– Vård och omsorg har aldrig någonsin behövt sina chefer så mycket som nu, säger Anneli Samuelsson, styrelseledamot i LiVO. Chefer som kan behålla medarbetare och leda dem och verksamheten in i en digital framtid. Och som gör mesta möjliga med knappa resurser.

Priset delas ut till en ledare inom vård och omsorg som med små eller stora medel förändrat sin verksamhet och bidragit till en positiv utveckling för brukare och medarbetare.

Prisutdelare är Peder Björk, Sundsvalls kommunstyrelses ordförande.

De tre finalisterna

Maria Bergström arbetar som verksamhetschef inom omsorgsförvaltningen i Åhus i Kristianstads kommun. I nomineringen till Guldkransen kan man bland annat läsa:

”Med sitt enorma engagemang i både personal och de vi arbetar för har hon lyckats forma Tätörtsvägen till ett familjärt, innehållsrikt och tryggt boende med fokus på det friska. Här ser vi förmågor, vi tar oss utanför ramarna och skapar en fantastisk livsglädje. Hon tror på sin personal och lyfter deras förmågor, får oss att känna oss värdefulla och respekterade.”

Ingela Pirttilä är enhetschef på avdelningen för patologi och cytologi på Sundsvalls sjukhus. I nomineringen står bland annat:

”Ingela har bidragit stort till att avdelningen har gått från att ha bland landets längsta svarstider till kortast. Idag är denna avdelning en helt fantastisk arbetsplats där personalen trivs och har roligt tillsammans. Mycket tack vare Ingelas ledarskap.”

Jessica Rönnerfors arbetar som verksamhetschef på Positivumgruppen, en leverantör till kommunernas socialtjänster. I nomineringen till Guldkransen kan man bland annat läsa:

”I såväl motgång som medgång får hon sin personal att känna trygghet, motivation och arbetsglädje. Tuffa utmaningar möter hon med expertkunskap, gott humör, humor och uppkavlade ärmar. Hon är ett levande bevis på att vackra värdeord kan vara mer än bara en skrivbordsprodukt. Det kan också vara en livsstil.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>