TRIXXA vill låta människor vara mer delaktiga i sin egen vård
Hem NYHETERIT-LÖSNING TRIXXA vill låta människor vara mer delaktiga i sin egen vård

TRIXXA vill låta människor vara mer delaktiga i sin egen vård

Publicerat av: Redaktionen

Trixxa är appen som i framtiden vill förenkla samordning och kommunikation mellan brukare, patienter, anhöriga, vård- och omsorgsutförare när vården utförs i hemmiljön.

–Vi tror att sjukvården i framtiden, i större utsträckning kommer att utföras i hemmet. Det ställer krav på enkla, säkra och flexibla lösningar för användarna, att kunna planera aktiviteter och dela och samordna information då flera olika parter är involverade, säger Satu Johansson, VD på Inclose som har utvecklat TRIXXA.

TRIXXA vill låta människor vara mer delaktiga i sin egen vård 2TRIXXA har i dag basfunktioner för samordning och kommunikation där man kan boka, avboka och ändra en planerad aktivitet, eller ringa, chatta, lämna meddelanden samt få påminnelser och vägbeskrivningar. I framtiden planeras appen kunna kopplas mot bland annat vård, hemtjänst eller färdtjänstens system så att användarna enklare kan hantera vård och omsorgsaktiviteter. I pipeline ligger redan i dag integration med Skype, möjlighet att säkert dela dokument, förenklade funktion för tal-till-text, samt möjlighet att skapa och skicka ljudfiler. Genom att hantera samordning och kommunikation från ett ställe ska vardagen underlättas för anhöriga och vårdtagare.

–Vi kommer att samarbeta med TRIXXAs användare och anpassa appen så att den uppfyller de krav som finns på nya funktioner och användargränssnitt. Vi förväntar oss att TRIXXA kommer att öka effektiviteten hos hemtjänsten, då användarna på ett enklare och mer effektivt sätt kan samordna och dela information mellan brukare, patienter och anhöriga säger Satu Johansson.

På Inclose tror man på en disruptiv utveckling av vård och omsorg och att de som levererar system och tjänster för vård och omsorg kommer att vara aktörer som är på uppgång, eller som kanske inte ens idag finns på marknaden. Vidare tror man även att huvuddelen av hälso- och patientdata inte kommer att ligga endast i landstingens eller kommunernas patientjournalsystem, utan hos patienten själv.

–Vi vill vara ett av de företag som ligger i framkant med den här typen av teknologi. Vi måste följa med i utvecklingen och låta människor vara mer delaktiga i sin egen vård och omsorg, avslutar Satu Johansson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>