Trots 100 klagomål till DO – varför blundar politikerna?
Hem NYHETER Trots 100 klagomål till DO – varför blundar politikerna?

Trots 100 klagomål till DO – varför blundar politikerna?

Publicerat av: Redaktionen

Ledarhundsförare i Sverige vittnar gång på gång om att de nekas handla i butik och äta på restaurang.

Trots 100 klagomål till DO – varför blundar politikerna?

Så här ser framsidan ut av punktskriftsvykortet som vi har skickat till samtliga riksdagsledamöter.

Uppgifter visar också flertal fall av särbehandling i utbildningssammanhang och i arbetsliv.

Vi i föreningen Sveriges Ledarhundsförare (SLHF) har i många år arbetat för en skärpt diskrimineringslag. Trots ett hundratal klagomål till DO, har inte ett enda fall prövats juridiskt.

– DO anser att vi redan är skyddade av nuvarande lagstiftning, men rapporter från verkligheten tyder på att så inte är fallet, säger Jessica Lucic, vice ordförande i SLHF.

– På så sätt sticker Sverige ut, tillägger Åsa Engman som är sekreterare i SLHF, i länder så som Norge och Finland har ledarhundsförare ett helt annat stöd i lagen.

Onsdag den 28 april är det den internationella ledarhundsdagen. I anslutning till det har vi i SLHF postat vykort på punktskrift till Sveriges samtliga riksdagsledamöter. Nu undrar vi om de lyckades läsa vad som stod och hur de vill arbeta för att stoppa diskrimineringen av Sveriges ledarhundsförare.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>