Hem NYHETER Trygghet för kunder och användare när Abilia kvalitetssäkras med ISO-certifiering

Trygghet för kunder och användare när Abilia kvalitetssäkras med ISO-certifiering

Publicerat av: Redaktionen

Abilia har certifierats enligt de krav som gäller för kvalitetssäkring av medicintekniska företag, ISO 13485, vilket innebär att Abilias kvalitetsledningssystem lever upp till de krav som ställs i denna internationella standard.

Trygghet för kunder och användare när Abilia kvalitetssäkras med ISO-certifiering 2

Sven Blomberg- Trygghet för kunder och användare när Abilia kvalitetssäkras med ISO-certifiering

Certifieringen genomfördes av välrenommerade Bureau Veritas.

För att få leverera medicintekniska produkter ställs stränga krav i alla steg under en produkts livscykel, alltifrån utveckling, produktion, förvaring, distribution, installation och service av dessa produkter. Certifieringen är ett kvitto på att Abilia på ett effektivt och systematiskt sätt kan uppfylla både användarkrav och regulatoriska krav.

I grunden handlar det om att säkerställa att användarnas behov tillgodoses i så stor utsträckning som möjligt och att det görs på ett säkert sätt.

”Att sätta användaren i fokus och säkerställa kvalitet över tid är en av våra grundstenar inom Abilia eftersom våra hjälpmedel stödjer funktionsnedsatta att vara delaktiga och självständiga. Därför är det extra viktigt att investera i både system och kompetens som skapar värde för våra kunder och användare. För oss som organisation har det givit oss ett stöd i att förenkla och förbättra vårt sätt att arbeta”, säger Tove Christiansson, VD Abilia.

Sven Blomberg, COO Abilia, säger ”Anledningen till våra ansträngningar att bli ISO-certifierade är användarnas säkerhet och det är också därför det är centralt för våra kunder. Ett kvalitetsledningssystem som gått igenom en så pass tuff granskning innebär en trygghet för kunderna när de ska upphandla hjälpmedel för personer med speciella behov”.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>