Tunga styrelserekryteringar till snabbväxande Apohem
Hem Hälsa Tunga styrelserekryteringar till snabbväxande Apohem-det snabbast växande nätapoteket

Tunga styrelserekryteringar till snabbväxande Apohem-det snabbast växande nätapoteket

Publicerat av: Redaktionen

Snabbväxande Apohem fortsätter växa och ta marknadsandelar, och stärker nu upp med en namnkunnig styrelse.

Eivor Andersson tillträder som ny styrelseordförande och Emma Stjernlöf och Marina Davarinou som styrelsemedlemmar under sista kvartalet 2022.

Apohem är en utmanare i apoteksbranschen och det snabbast växande nätapoteket, med en tillväxt om 76 procent under det första halvåret. Nu tar Apohem ytterligare ett steg i sin tillväxtresa och stärker styrelsen med tre tunga rekryteringar.

Eivor Andersson tillträder som styrelseordförande för Apohem, sitter i styrelserna för Svenska Spel, First Camp och MEKO (Mekonomen), och har tidigare varit styrelseordförande i Skistar. Hon har mer än 30 års erfarenhet av upplevelsebranschen bland annat som vd för Ving och koncernchef för TUI Nordic.

– Apohems tillväxtresa är imponerande och bolaget går nu in i en spännande fas där nya krav ställs på skalbarhet, processer och organisation. Jag ser fram emot att arbeta med styrelse och vd och bidra med mina erfarenheter av bolagsbyggande, säger Eivor Andersson.

Till nya styrelseledamöter utses också Emma Stjernlöf och Marina Davarinou. Emma Stjernlöf har många års erfarenhet av PR-, kommunikations- och varumärkesarbete från bland annat roller som varumärkesdirektör för Adidas och nordisk kommunikationschef för Google. Hon är sedan 2020 vd för träningsvarumärket Röhnisch. Marina Davarinou har mångårig erfarenhet av e-handel från bland annat roller som marknadsdirektör för Netonnet och vd för Ellos. Sedan 2021 är Marina Davarinou COO för barn- och baby-e-handelsbolaget Jollyroom.

– Det behövs differentiering i apoteksbranschen och Apohem är på en varumärkesresa som sticker ut och tar för sig. Jag brinner för starka varumärken och ser fram emot att få bidra i arbetet med att sätta Apohem på kartan, säger Emma Stjernlöf.

– Apohem är ett väldigt spännande bolag som har lyckats utmana apoteksbranschen med en fantastisk tillväxt. Jag är imponerad över organisationens drivkraft och engagemang och jag ser fram emot att bli en del av Apohems styrelse och stötta bolaget och organisationen, säger Marina Davarinou.

Tunga styrelserekryteringar till snabbväxande Apohem

Marina Davarinou

– Apohem fortsätter att växa snabbt och fortsätter att investera i bland annat teknik, logistik, varumärkeskännedom och organisation. Jag ser fram emot att arbeta med Eivor, Emma och Marina, säger Gustav Hasselgren, vd för Apohem.

Sedan tidigare sitter Novax ansvarige för investeringen Jonas Hedman och Axfoods strategi- och affärsutvecklingsdirektör Carl Stenbeck i styrelsen för Apohem.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>