Länsstyrelsen erbjuder Kristianstadbor stöd att boka tid för covid-19-vaccin
Hem COVID-19 Länsstyrelsen erbjuder Kristianstadbor stöd att boka tid för covid-19-vaccin

Länsstyrelsen erbjuder Kristianstadbor stöd att boka tid för covid-19-vaccin

Publicerat av: Redaktionen

Under tre månades erbjuder Länsstyrelsen Skånes samhälls- och hälsokommunikatörer på uppdrag av Region Skåne personer i skånska städer hjälp att boka covid-19-vaccination.

Nu väntar besök i Kristianstad.

– Vi kommer till Kristianstad 3 och 9 augusti kl. 13.00-16.00.Vi lämnar information om vaccination flera språk och erbjuder stöd att boka covid-19-vaccination och har möjlighet att boka tider även för dem som inte har mobilt bank-id. Våra samhälls- och hälsokommunikatörer talar arabiska, somaliska, dari och pashto, säger Fredrik Kristell, chef på den tillfälliga covid-19-enheten på Länsstyrelsen Skåne.

Syftet med insatsen är att nå personer som det är svårt att nå med information om covid-19-vaccination, exempelvis personer som inte använder 1177.se, socialt utsatta och personer som talar andra språk.

Untitled 2 – Det är viktigt att olika delar av samhället bidrar och därför är det värdefullt att kunna finnas även fysiskt på plats i olika delar av Skåne. Vi måste göra det enkelt för dem som inte nås på annat sätt och kunna bemöta olika frågeställningar mera personligt i dialog. Detta är ytterligare ett exempel på den goda samverkan Region Skåne har med många aktörer, nätverk, föreningar och organisationer. Tillsammans bidrar vi till att så många som möjligt kan vaccinera sig, säger Anna Strömblad, kommunikationsdirektör Region Skåne.

Insatsen inleddes 8 juli och är planerad att pågå i upp till tre månader runt om i Skåne.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>