Ungdomsmottagningen – nu också i mobilen
Hem NYHETER Ungdomsmottagningen – nu också i mobilen

Ungdomsmottagningen – nu också i mobilen

Publicerat av: Redaktionen

Nu finns Ungdomsmottagningen i Västerbotten även som app till mobilen och surfplattan.

Ungdomsmottagningen – nu också i mobilen 1

Ungdomsmottagningen står för den första stora satsningen i landstingets nya app. Foto: Jonatan Stålhös

– Det vore fantastiskt om vi kunde hjälpa någon som bor i Borgafjäll eller någon annanstans där det inte finns en Ungdomsmottagning att gå till, säger Eva Holmberg, psykolog.

I går lanserades Västerbottens läns landstings nya app VLL Mottagning. Under en första testperiod ska appen användas i mindre skala för två typer av videobesök mellan invånare och vårdpersonal:

  • Drop in-mottagning för ungdomar till barnmorska, distriktssköterska och psykolog
  • Andra videomöten som vårdpersonal tagit initiativ till.

Ungdomsmottagningen i mobilen
Ungdomsmottagningen står för den första stora satsningen i appen. Detta genom att öppna tre digitala drop in-mottagningar för ungdomar som bor i Västerbotten:

  • En mottagning för personer till och med 22 år som vill prata med en barnmorska.
  • En mottagning för personer mellan 16-22 som mår dåligt och vill prata med en psykolog.
  • En killmottagning för personer till och med 22 år som definierar sig som kille och till exempel har frågor om kropp, kön och sexualitet.

Kostnadsfri hjälp för ungdomar
Alla besök till den digitala Ungdomsmottagningen är gratis, precis som besök på en vanlig Ungdomsmottagning eller Ungdomshälsa.

Under testperioden ska två barnmorskor, en distriktssköterska och två psykologer från Ungdomshälsan i Umeå bemanna de tre digitala mottagningarna.

Alla fem är HBTQ-diplomerade och specialiserade på att möta och hjälpa ungdomar.

Eva Holmberg, psykolog, ser fram emot att möta ungdomar via appen.

– Det vore fantastiskt om vi kunde hjälpa någon som bor i Borgafjäll eller någon annanstans där det inte finns en Ungdomsmottagning att gå till, säger hon och poängterar att alla ungdomar är välkomna – även de som har en Ungdomsmottagning eller Ungdomshälsa på hemmaplan.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>