Universeum håller koll på hälsan med mobilapp
Hem HÄLSA Universeum håller koll på hälsan med mobilapp

Universeum håller koll på hälsan med mobilapp

Publicerat av: Redaktionen

Hälsa fortsätter att vara i fokus för Universeums medarbetare även under hösten och vintern 2016. Med hjälp av mobilappen Sidekick ska arbetsplatsen gemensamt bli friskare och starkare.

IT-hälsaDet är tredje eventet i ordningen som Universeum använder hälsoprogrammet från SidekickHealth.

– Vi har en hälsostrategi för att öka medvetenheten om hälsa och fortsätta med vardagsmotion, bättre kost och avslappning. Sidekick är ett bra instrument för att uppnå det, säger Anna Halvarsson Hakeröd, HR-ansvarig på Universeum.

I mobilappen Sidekick uppmuntras användarna att genomföra hälsofrämjande uppdrag . Till skillnad från många andra hälsoappar ligger fokus inte bara på kost och motion utan även på fler aspekter av hälsa som stresshantering och mindfulness. Appen är utformad som ett hälsospel där deltagarna kan utmana och peppa varandra.

Hos Universeum delades anställda in slumpvis i lag för att främja samarbete utanför sin egen avdelning. På så vis blir Sidekick även en teambuildning-app som stärker Universeum internt. Tävlingarna kan vara att klara utmaningar som att inte äta skräpmat på tre dagar eller dricka minst sex glas vatten per dag. Det går också att samla poäng genom att till exempel välja att ta trapporna istället för hissen eller hoppa av en spårvagnshållplats tidigare och gå sista biten.

– Fokus ligger inte på dem som tränar mest. Det är möjligt för alla att delta vilket är bra! Hälsa ska vara roligt och genom att utmana varandra blir det ännu lite roligare. När vi använt Sidekick tidigare har det varit uppskattat och personalen pratar mer om hälsa på jobbet, säger Anna Halvarsson Hakeröd.

Hälsa för en bra sak
Förutom att bli friskare och må bättre finns det ett annat skäl att röra på sig. För ju fler poäng som uppnås desto mer vatten skänker Sidekick till behövande barn via Unicef.

– Att träna för välgörenhet genom appen är en väldigt bra tanke och samarbetet med Unicef är helt i linje med vårt uppdrag och filosofi, säger Ramiro Fuentes, hållbarhetsansvarig på Universeum.

Välmående samarbete
I utställningen Hälsa som öppnade förra året, tas alla aspekter av begreppet hälsa upp. Dels kan du utmana kompisar i olika grenar som uthållighet, snabbhet och styrka samtidigt som du kan ta reda på vad kärlek är, hur du slappnar av och varför grönsaker är viktigt för kroppen. SidekickHealth är en samarbetspartner till utställningen.

– Samarbetet har fungerat väldigt bra och vi delar många mål som att inspirera barn, unga, vuxna och lärare, säger Ramiro Fuentes, hållbarhetsansvarig på Universeum.

SidekickHealth jobbar tillsammans med Avonova Hälsa för att marknadsföra Sidekick-appen i Sverige. En app som är baserad på modern forskning om kroppen och utvecklad i samarbete med bland andra Karolinska institutet i Stockholm och Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>