QuickCool anlitar Knightec för utveckling av ny medicinteknisk produkt
Hem NYHETER QuickCool anlitar Knightec för utveckling av ny medicinteknisk produkt

QuickCool anlitar Knightec för utveckling av ny medicinteknisk produkt

Publicerat av: Redaktionen

Utvecklingsföretaget QuickCool, verksamma i det medicintekniska området terapeutisk temperaturkontroll, tar nu in Knightec i utvecklingen av framtidens system för patientkylning.

För att minska risken att drabbas av hjärnskador till följd av plötsligt hjärtstopp, hjärtinfarkt, stroke eller allvarliga huvudtrauman är nedkylning av patienten ofta helt avgörande. QuickCools QuickCool anlitar Knightec för utveckling av ny medicinteknisk produkt 2innovativa metod innebär en intranasal applicering för snabb och säker kroppstemperaturreglering, vilket maximerar sannolikheten för patienten att överleva vid till exempel ett plötsligt hjärtstopp och minimerar risken för bestående hjärnskador.

– Knightecs förmåga att snabbt sätta sig in i vårt kvalitetsledningssystem, vår produkt och vår offensiva tidplan tillsammans med en attraktiv affärsmodell och ett distribuerat agilt arbetssätt, var avgörande faktorer i att välja Knightec till vår samarbetspartner, säger QuickCools vd John Wennborg.

Knightec är ett teknikkonsultbolag som arbetar inom applikationsområden såsom fordon, farkoster, produktions- och processutrustning, apparater, instrument, kraftanläggningar, specialmaskiner för hamn och gruva, hem och konsumentprodukter. Vi har tio kontor i Sverige, från Lund i söder till Skellefteå i norr och resultaten av vår produktutveckling går att hitta över hela världen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>