Universitetssjukhus i Holland använder Sectra Education Portal som nytt verktyg för sin medicinska utbildning
Hem TEKNIK Universitetssjukhus i Holland använder Sectra Education Portal som nytt verktyg för sin medicinska utbildning

Universitetssjukhus i Holland använder Sectra Education Portal som nytt verktyg för sin medicinska utbildning

Publicerat av: Redaktionen

Amsterdams centrum för radiologisk anatomi (ACRA) i Holland använder nu Sectras lösning för medicinsk utbildning, Sectra Education Portal.

Tillsammans med tillhörande interaktiva verktyg såsom Sectras visualiseringsbord gör lösningen att lärare och studenter kan studera verkliga kropparUniversitetssjukhus i Holland använder Sectra Education Portal som nytt verktyg för sin medicinska utbildning 2 virtuellt. Samtliga medicinstuderande på Amsterdams universitetssjukhus kan nu interagera med verkliga fall vilket möjliggör för en djupare förståelse och insikt inom anatomi.

ACRA som är en del av Amsterdams akademiska centrum (AMC) jobbar bland annat med att föra radiologi och anatomi närmare varandra inom medicinsk utbildning. Kroppar som används för medicinsk utbildning på Amsterdams universitetssjukhus kommer nu att scannas och renderas. Det gör att lärare och studenter digitalt kan studera samma fall om och om igen.

Med Sectra Education Portal kan de medicinska fallen sedan delas med användare även utanför universitetssjukhuset samtidigt som lärare och studenter får tillgång till dem på distans. Tillgängligheten skapar en internationell plattform för användare världen över att lära sig av varandras fall.

– Att interagera med fallen i 3D på Sectras visualiseringsbord gör att våra studenter kan lära sig, och själva utforska, verkliga medicinska fall i en realistisk miljö. Portalen i sig är också ett verktyg för att underlätta i utbildningen eftersom studenter får tillgång till materialet från exempelvis sin egen dator, säger Bernadette S de Bakker, lektor i anatomi och embryologi på AMC.

AMC har idag ungefär 500 patientfall och kommer att använda lösningen för att addera sina cirka 150 nya fall per år.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>