Uppskalning från MedicPen
Hem NYHETER Uppskalning från MedicPen

Uppskalning från MedicPen

Publicerat av: Redaktionen

Uppskalningen på Jylland har startat igen efter jul- och nyårsfirandet och fortskrider med mycket goda resultat.

Uppskalning från MedicPen 2MedicPen kommer de närmaste dagarna att ha levererat fyrtio MedimiSmart och målet att leverera totalt 100 stycken fram till månadsskiftet februari-mars ligger fast.

Danmark

Dispenseringarna hemma hos patienterna har gått utmärkt under jul- och nyårshelgen. Vi bedömer att det råder stor entusiasm och optimism i kommunerna. Det är såklart med stor tillfredsställelse vi kan konstatera att förtroendet för MedicPen och medicinhanteringssystemet är stort.

Uppskalningen tog paus under helgerna men har startat igen. Inom de närmaste dagarna kommer MedicPen att ha levererat fyrtio MedimiSmart till de tre testkommunerna på Nordjylland och vi kommer framöver att leverera ytterligare sextio stycken fram till månadsskiftet februari-mars. Målsättningen att cirka 100 MedimiSmart ska vara drift hemma hos patienter i februari-mars ligger fast.

Konsortiet, vilket består av MedicPen och CareConsult, har fått de två första betalningarna från TIM-kommunerna. Dels för planeringsfasen och dels för pre-testfasen. Totalt betalades 800.000 DKK ut varav 360.000 DKK tillfaller MedicPen.

Ytterligare två faser återstår i testprojektet, nämligen testfas ett och testfas två. Av den totala summan på 2 miljoner danska kronor för alla fyra faser kommer 900.000 DKK att tillfalla MedicPen exklusive gemensamma kostnader som uppskattningsvis belastar MedicPen med cirka 50.000 DKK. Fördelningen av pengar för de fyra faserna motsvarar inte den fördelning som kommer att ske från och med sommaren 2019 då en månatlig intäkt kommer att tillfalla MedicPen.

Sverige

Vi har nu startat arbetet med målsättningen att starta ett pilotprojekt i Sverige 2019. Vår bedömning är att ett pilotprojekt är en bra marknadsinvestering eftersom det har goda förutsättningar att bli uppmärksammat av svenska kommuner. Genom ett pilotprojekt ges vi möjlighet att exponera MedimiSmart och medicinhanteringssystemet i Sverige.

Konferens arrangerad av Malmö stad

MedicPen har blivit inbjudna att delta på en konferens som arrangeras av Mamö stad den 31 januari. Temat är läkemedelsavvikelser. På konferensen kommer de att presentera MedimiSmart, medicinhanteringssystemet, samt deras erfarenheter från TIM-projektet på Jylland.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>