Uppstickaren MEDS blir Sveriges mest tillgängliga apotek!
Hem NYHETER Uppstickaren MEDS blir Sveriges mest tillgängliga apotek!

Uppstickaren MEDS blir Sveriges mest tillgängliga apotek!

Publicerat av: Redaktionen

Uppstickaren MEDS blir Sveriges mest tillgängliga apotek!

Uppstickaren MEDS blir Sveriges mest tillgängliga apotek! 1

Joanna Elmes COO, Björn Thorngren CEO.

Samtidigt som Sverige återvänder till skolor och arbete, strömmar kunderna till apoteken för att ladda upp lagren inför hösten. Uppstickaren på apoteksmarknaden MEDS (meds.se) lanserades våren 2018. Nu accelererar MEDS genom att höja nivån på sina redan sjukt snabba hemleveranser. Även kundtjänsten får ett lyft med en bemanning från 8 till 22, alla dagar i veckan!

MEDS har tidigare levererat till Stockholms innerstad bara en dryg timme efter att ordern har lagts och godkänts. Nu utökas zonen till att omfatta förorter som Nacka, Sundbyberg, Lidingö, Solna, Hägersten, Danderyd och Bromma där budet möter upp inom 2 timmar. Man ger dessutom kunderna möjlighet att välja vilken timme som budet ska leverera under dagtid. MEDS levererar även kvällstid för den som föredrar såväl i Stockholm som en stor del av Mellansverige. I övriga Sverige ligger leverans inom ett par dagar.

Det uppstickaren uttryckligen kallar för en ”sjukt bra” kundservice och leveranser ger en för marknaden närmast unik tillgänglighet och flexibilitet. Kunden kan väldigt smidigt få sina läkemedel och andra apoteksvaror direkt hem eller till kontoret när det passar – Det är helt sjukt att vi fortfarande tar oss till ett apotek för att hämta ut medicin eller köpa andra apoteksvaror – de ska levereras direkt till dig var du än är på kundens villkor, säger Björn Thorngren, VD och grundare av MEDS.

Att kunden dessutom slipper tiden och omaket att ta sig till ett apotek på bygden ser MEDS som ett stort mervärde för kunderna. De fysiska apoteken har dessutom ett mindre utbud av varor och håller betydlig högre priser på allt som inte är reglerat. Finns inte ett läkemedel på lager tar MEDS in det och skickar dagen efter, det behövs inget återbesök till det fysiska apoteket som många är vana vid idag.

Den personliga rådgivningen för receptbelagda läkemedel är även något MEDS kunder premierar högt.

– Vi erbjuder smidig tillgång till rådgivning från våra erfarna farmaceuter via telefon, email och chatt. Via e-legitimation erbjuder vi rådgivning i säkert läge. Det har visat sig väldigt uppskattat av kunder som vill diskutera känsliga frågor, säger Joanna Elmes, farmaceut och medgrundare till MEDS.

Nära 70% av alla svenskar hämtade ut minst ett recept under 2017 enligt Socialstyrelsen. Kvinnor använder betydligt mer läkemedel än män. Gemensamt är att alltfler vänder sig till godkända internetapotek där försäljningen växer explosionsartat. MEDS personal har tidigare haft nyckelroller i uppbyggnaden av de största apotekskedjornas e-handel, vilket gör att de kan branschen från grunden. Styrelsen består utöver grundaren av superentreprenören Richard Båge (ordf.) och Michael Storåkers.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>