Våga prata om psykisk ohälsa!
Hem HÄLSAPSYKISK OHÄLSA Våga prata om psykisk ohälsa!

Våga prata om psykisk ohälsa!

Publicerat av: Redaktionen

Media hälsas välkomna till årets psykiatrivecka i södra länsdelen.

Våga prata om psykisk ohälsa! 2– Under fyra dagar arrangerar vi fyra föreläsningar på fyra olika platser i södra länsdelen. I Askersund, Fjugesta, Hallsberg och Kumla kan man lyssna på öppenhjärtliga berättelser från anhöriga eller personer med egen erfarenhet av psykisk ohälsa, berättar  som är delaktig i arrangemanget samt engagerad i psykisk hälsa i sitt jobb som länsövergripande anhörigkonsulent.

Personerna som föreläser under veckan är alla viktiga ambassadörer för att öka medvetenheten och kunskapen om psykisk ohälsa. Utifrån egen erfarenhet eller som närstående berättar de om sin situation och hur de har hanterat den.  – Tror jag kan utlova både skratt, gråt och hopp för den som har möjlighet att besöka föreläsningarna, säger Birgitta.

Föreläsningarna börjar kl 18.00 men den som vill ta tillfället i akt och möta personer som på olika sätt jobbar med psykisk hälsa är välkomna till aktuell lokal från klockan 17.30. Representanter från värdkommunen, psykiatrin samt från olika föreningar som jobbar med psykisk hälsa finns då på plats. Samtliga föreläsningar är gratis och ingen anmälan krävs.

 • Askersund 12/11 – Våga prata om psykisk ohälsa
  Elisabet Norlinder föreläser om att vara anhörig till en dotter med ADHD som drabbats av psykoser och missbruksproblematik.
  Norra Bergen, Näckrosen, Loggatan 2, Askersund
 • Fjugesta 13/11 – Samtal om det vi inte talar om
  Föreläsning och samtal om psykisk ohälsa, anhörigskap och att våga tala om det som är riktigt svårt.
  Träffen, Storgatan 10, Fjugesta
 • Hallsberg 14/11 – En oönskad livssituation
  Öppet och ärligt berättar Erik Widlund om sin kamp för överlevnad. Ett liv kantat av psykisk ohälsa, självmordsförsök och en mammas betydelsefulla stöd.
  Knuten, Nytorgsgatan 6, Hallsberg
 • Kumla 15/11 – Inte som andra
  Hur påverkas relationer av ett anhörigskap? Med humor och glädje berättar Marianne och Thomas om sin relation och brokiga liv. Hund är med i föreställningen.
  Kvarngården, Skolvägen 6, Kumla

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>