Anorexiabehandling kontraproduktivt för Idrottare med ätstörningar
Hem NYHETER Anorexiabehandling kontraproduktivt för Idrottare med ätstörningar

Anorexiabehandling kontraproduktivt för Idrottare med ätstörningar

Publicerat av: Redaktionen

Ortorexia Atletika handlar om ”Fixering vid nyttiga livsmedel i kombination med tvångsmässig träning” enligt boken Ortorexi utgiven av SISU förlag.

Anorexiabehandling kontraproduktivt för Idrottare med ätstörningar 1

Wellcare – Vetenskapligt beprövad metod för hälsa och prestationsförmåga med mätbara resultat

Fenomenet skiljer sig från Anorexia som handlar om kroppsideal ”smal” och därtill självsvält i syfte att gå ner i vikt.

Idrottare som drabbas av ”ätstörningar” bör inte behandlas med sedvanlig ätstörningsmetod utan med metod för ortorexia atletika som baseras på idrottarens villkor och reglerar kost, träning, utbildning och terapi därefter. Ylab har behandlat elitmotionärer, elitidrottare, fitnessutövare och nyttigbantare i över femton år. Vi vet vad vi talar om när vi säger att sedvanlig ätstörningsbehandling är kontraproduktiv.

Man kan bli helt frisk och helt fri från alla symtom inklusive tankar men det förutsätter rätt metod och högutbildad personal som är specialister på integrering träning/kost/terapi.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>