Hem NYHETER Var femte kvinna använder menskopp – främsta anledningen är klimatet

Var femte kvinna använder menskopp – främsta anledningen är klimatet

Publicerat av: Redaktionen

En ny Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Apotek Hjärtat visar att var femte kvinna använder menskopp.

Var femte kvinna använder menskopp – främsta anledningen är klimatet 3Senaste åren har menskoppen gjort comeback och blivit ett populärt alternativ till tampong och binda – främst bland unga.

Undersökningen visar att valet av menstruationsskydd skiljer sig åt i olika åldersgrupper – där unga använder menskopp i större utsträckning jämfört med äldre.

Klimat, privatekonomi och hälsa är vad som ligger till grund för valet att ersätta engångsskydd med menskopp. Vanligaste anledningen till varför man börjar använda menskopp är att man anser att det är bra för klimatet att inte använda engångsartiklar.

Undersökningens resultat i korthet:

  • De tre mest använda menstruationsskydden bland kvinnor i Sverige är tampong (44%), binda (34%) och menskopp (20%).
  • Variation i olika åldersgrupper – unga använder menskopp i större utsträckning. Menskopp: 28% i åldern 16-29 jmf. 18% bland 30-49-åringar.
  • Vanligaste anledningarna till varför man börjar använda menskopp är att det är “bra för klimatet att inte använda engångsartiklar” (89%), mer skonsamt för kroppen (66%) och att det är ekonomiskt (56%).

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>